Το Δεκέμβριο ξεκαθαρίζει το θέμα επέκτασης του προγράμματος των Βιολογικών

166
παράταση
- Διαφήμιση -

Μέσα στο ∆εκέµβριο και κατά τη διάρκεια της 8ης Επιτροπής Παρακολούθησης των Προγραµµάτων αναµένεται να εξεταστούν τα περιθώρια για µία συµπληρωµατική προκήρυξη που θα αφορά τους βιοκαλλιεργητές των οποίων λήγουν οι δεσµεύσεις τους τον ερχόµενο Μάιο.

 Αυτό που µένει να φανεί ουσιαστικά είναι τα κονδύλια που θα περισσέψουν από τις εντάξεις στις περασµένες δύο προκηρύξεις (2017 και 2019), καθώς, όπως είναι γνωστό, ο υπολογισµός των ενισχύσεων ήταν λάθος και προκύπτει κάθε χρόνο µία «κάβα», γύρω στα 20 εκατ. ευρώ.  Γύρω σε αυτό το ποσό, βρίσκονται και οι απαιτήσεις για µία διετή επέκταση. Υπενθυµίζεται εδώ, πως όπως είχε γράψει η Agrenda, o µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ δίνει το δικαίωµα στη χώρα µας να επεκτείνει κατά ένα έτος όλες τις δεσµεύσεις των αγροτών, αρκεί φυσικά να αποδείξει ότι έχει «ξεµείνει» από κονδύλια.

- Διαφήμιση -

Εν τω µεταξύ, το ενδεχόµενο ενός προγράµµατος «γέφυρα», που θα δίνει τη δυνατότητα διετούς παράτασης στο Μέτρο 11, έφερε στη Βουλή µε ερώτησή του ο αν. Γραµµατέας της Κ.Ο της Ν∆, βουλευτής Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, η οποία αναφέρει: «Πολλοί Θεσσαλοί αγρότες, εντάχθηκαν στο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.