Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Βενετία

297
Βενετία πλημμυρίδα
- Διαφήμιση -

Αντιμέτωπη με τη χειρότερη πλημμυρίδα των τελευταίων πενήντα ετών είναι η Βενετία. Η στάθμη των υδάτων έφτασε τα μεσάνυχτα το 1,87 μέτρα ενώ ένας ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του.

«Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετικά μεγάλη πλημμυρίδα. Όλοι έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν αυτή την καταστροφή» προειδοποίησε μέσω Twitter o δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνάρο, που είχε πλημμυρίσει και πάλι τον περασμένο Απρίλιο.

- Διαφήμιση -

Η Βενετία θα κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενώ ο Μπρουνάρο αναφέρει πως οι πλημμύρες έγιναν λόγω της κλιματικής αλλαγής «μια πληγή που θα αφήσει πίσω της μόνιμη ουλή».

Ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ένας 78χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν υπέστη ηλεκτροπληξία καθώς τα νερά πλημμύρισαν το σπίτι του.

Η φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι το σημείο της πόλης που επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις παλίρροιες καθώς βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλό σημείο. Το φαινόμενο «acqua alta» (σ.σ. άνοδος των υδάτων) κορυφώθηκε τα μεσάνυχτα με τη στάθμη των υδάτων φθάνοντας τα 1,87 μέτρα.

Ο προθάλαμος της βασιλικής του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε από χθες με τον υπεύθυνο του κτιρίου Πιερπάολο Καμποστρίνι να σχολιάζει ότι μια τέτοια πλημμύρα, όπως η σημερινή, έχει συμβεί πέντε φορές στην ιστορία του ναού, που ανεγέρθη το 828 και ξαναχτίστηκε το 1.063 έπειτα από μια πυρκαγιά….

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.