Παράθυρο για μονοετή επέκταση του πριμ για βιοκαλλιεργητές

Βιολογικά Βιολογική Πέµπτη βιοκαλλιεργητές δόση βιολογικά Γεωργία ΠΕ Σερρών Προκαταβολή Ενστάσεις Πριμ Πιστοποίηση
- Διαφήμιση -

Το δρόµο για επέκταση κατά ένα έτος όλων των αγροπεριβαλλοντικών προγραµµάτων σε µέτρα όπως η Βιολογική Γεωργία ανοίγει ο µεταβατικός κανονισµός της ΚΑΠ, που εξέδωσε η Κοµισιόν για το 2021. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της αναβολής που αποφάσισε η Κοµισιόν για τη νέα περίοδο, η οποία δεν θα ξεκινήσει πριν το 2022, «ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χρηµατοδότησης των αγροτών», όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο (COM(2019) 581 final).

Η Ελλάδα καλείται να αποφασίσει και να αξιοποιήσει, εάν το επιθυµεί, «φρέσκα» 509 εκατ. ευρώ από το µπάτζετ της ερχόµενης περιόδου για τα Προγράµµατα. Με απλά λόγια, οι ελληνικές αρχές καλούνται υποχρεωτικά να δηλώσουν στην Κοµισιόν µε βάση τους κανονισµούς εάν θα:

- Διαφήμιση -

  • Προκηρύξουν νέα αγροπεριβαλλοντικά προγράµµατα µε µέγιστη περίοδο δεσµεύσεων τα 3 χρόνια.
  • Επεκτείνουν τις δεσµεύσεις που έχουν αναλάβει ήδη οι αγρότες για ένα έτος. Για παράδειγµα, για αγρότες που λήγουν οι δεσµεύσεις τους το Μάιο του 2020 στη Βιολογική Γεωργία, να υπάρξει παράταση έως το Μάιο του 2021…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.