Τεράστια γλυπτά με θαλασσόξυλα… Από άλογα και αρκούδες, μέχρι δράκους

- Διαφήμιση -

Γεννημένος το 1967, ο Τζέιμς Ντόραν-Γουέμπ είναι Βρετανός γλύπτης που ζει μόνιμα στις Φιλιππίνες. Όταν ήταν μικρός οι γονείς του, ιστορικοί τέχνης και οι δύο, ταξίδευαν πολύ και έπαιρναν μαζί τους και τον Τζέιμς με αποτέλεσμα να περάσει τα εφηβικά του χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου γνωρίζοντας την τέχνη σε όλες της τις μορφές.

Ο Τζέιμς άλλαξε πολλά σχολεία… Βασιλεία, Ελβετία, Ιταλία, ΗΠΑ, Γαλλία και όταν τέλειωσε το Λύκειο επέστρεψε στο Λονδίνο για να σπουδάσει τέχνη στο Courtold Institute.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα, ξεκίνησε να δημιουργεί ξύλινα μικροσκοπικά γλυπτά, τα οποία πουλούσε στην αγορά του Πορτομπέλο.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, αυτό ήταν κάτι που πάντα αγαπούσε και είχε εμπειρία στην εργασία με το ξύλο, από τότε που ήταν μικρό αγόpι. Εκτός αυτού, βοηθούσε και τους γονείς του κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους στην αποκατάσταση παλαιών αντικειμένων.

Το ταξίδι του στις Φιλιππίνες το 1989 έγινε αφορμή για να λατρέψει αυτή τη χώρα. Η φύση με τις παραλίες της, την άγρια ​​ζωή και την παραδοσιακή λαϊκή τέχνη προσέλκυσε τον Τζέιμς. Ένα χρόνο αργότερα, το 1990 ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση εκεί σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας ξύλινα αντικείμενα, έπιπλα και μεγάλα ζώα από θαλασσόξυλα.

Πρόκειται για εκπληκτικά ρεαλιστικά γλυπτά ζώων σε πραγματικό μέγεθος. Στη συλλογή του υπάρχουν αρκούδες, λαγοί, λιοντάρια, ελάφια, σκυλιά και ακόμη και δράκοι, αλλά κυρίως άλογα. Ο γλύπτης αναπαριστά με έξοχο τρόπο τα ζώα σε κίνηση. Τα γλυπτά του είναι εντυπωσιακά, εκφραστικά και εξαιρετικά ρεαλιστικά.

Τα υλικά για τα έργα του τα βρίσκει στις ακτές του ωκεανού και των ποταμών. Αυτά που για άλλους είναι απλά σκουπίδια, για τον Τζέιμς είναι ένας πραγματικός θησαυρός!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.