Τρεις τρόποι να χρησιμοποιήσετε το μπαγιάτικο ψωμί

ψωμί
- Διαφήμιση -

Αν ένα τρόφιμο πρωταγωνιστεί στα… σκουπίδια μας, αυτό είναι σίγουρα το μπαγιάτικο ψωμί. Αντί, όμως, να το πετάτε μόλις χάσει τη φρεσκάδα του, δείτε πώς μπορείτε να το αξιοπιήσετε και να μειώσετε τη σπατάλη φαγητού στο νοικοκυριό σας., πέραν του να το βάλετε στον κιμά για μπιφτέκια.

Τρίψτε το
Το τρίμμα του ψωμιού μπορεί να το χρειαστείτε για πανάρισμα, ψητά κατσαρόλας, μακαρόνια, κέικ, τσιζκέικ. Αν έχετε μπαγιάτικο ψωμί είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, ψήνοντάς το στους 70 βαθμούς στο φούρνο ή στην τοστιέρα. Αφού ξεραθεί, βάλτε το στο μπλέντερ και χτυπήστε το. Μπορείτε, μάλιστα, να του προσθέσετε βότανα και αλάτι, για ένα πιο αρωματικό αποτέλεσμα ή καστανή ζάχαρη, κανέλα, κακάο, για γλυκά.

- Διαφήμιση -

Φρεσκάρετέ το
Βάλτε το στην κατάψυξη και όταν το χρειαστείτε, βγάλτε το και ξεπαγώστε το βάζοντάς το στο φούρνο. Θα έχετε ένα φρέσκο αποτέλεσμα, που δεν θα το πιστεύετε. Εναλλακτικά, βάλτε το σε καθαρή χαρτοσακούλα, τσακίζοντας την άκρη της για να κλείσει, μουσκέψτε την ελαφρώς ομοιόμορφα, με κρύο νερό και ζεστάνετε το ψωμί στη σακούλα στο φούρνο, μέχρι να μαλακώσει και να ζεσταθεί. Αν η σακούλα ξεραθεί πριν ετοιμαστεί το ψωμί, μουσκέψτε τη λίγο ακόμα.

Φτιάξτε μπρουσκέτες
Φέρτε άρωμα Ιταλίας στο γεύμα σας, φρυγανίζοντας το μπαγιάτικο ψωμί για να του προσθέσετε στη συνέχεια ελαιόλαδο, ντομάτα και βασιλικό ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Το μπαγιάτικο ψωμί σας, λόγω του ότι θα είναι ψημένο, δεν θα αφήνει καμία άσχημη αίσθηση και θα δίνει έξτρα τραγανή υφή στην μπρουσκέτα σας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.