Οι Έλληνες influencers είναι στην 1η θέση παγκοσμίως στην απήχηση του κοινού

87
Instagram
- Διαφήμιση -

Μία νέα έρευνα για το Instagram έδειξε τις χώρες στις οποίες οι influencers έχουν την μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Στην πρώτη θέση είναι η Ελλάδα.

Το Instagram είναι ένα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Μέσα από την εφαρμογή αυτή, έχουμε γνωρίσει και αρκετούς influencers. Και μία νέα έρευνα του Hype Auditor δείχνει την απήχηση που έχουν οι influencers αυτοί στο κοινό.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με έρευνα του HypeAuditor, οι Έλληνες influencers, βρίσκονται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην απήχηση του κοινού. Οι Έλληνες influencers έχουν κατά μέσο όρο 5.17% ποσοστό απήχησης. Το ποσοστό αυτό καθορίζεται με βάση το ποσοστό του κοινού που κάνει ένα like ή κάποιο σχόλιο στις δημοσιεύσεις. Ενώ, το ποσοστό συμμετοχής καθορίζεται από το κοινό που αντιδρά στις δημοσιεύσεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Πράγμα που σημαίνει ότι το κοινό του Instagram ασχολείται πολύ περισσότερο με τις αναρτήσεις ενός influencer, παρά ενός οποιουδήποτε άλλου χρήστη της εφαρμογής.

Οι εταιρείες μέσα από μια μαθηματική εξίσωση επιλέγουν το λογαριασμό με τη μεγαλύτερη απήχηση. Η εξίσωση αυτή έχει ως εξής, ο αριθμός των συνολικών likes και σχολίων διαιρείται με τον αριθμό των ακολούθων και έτσι βγαίνει το engagement rate. Αυτός είναι και ο αριθμός που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να διαλέξουν τον λογαριασμό εκείνον που ταιριάζει ιδανικά στο δικό τους προϊόν.

Δες αναλυτικά τη λίστα με τις χώρες που βρίσκονται στις 10 πρώτες με την μεγαλύτερη απήχηση:

1. Ελλάδα – 5.17%
2. Ιαπωνία – 4.93%
3. Πολωνία – 4.35%
4. Βέλγιο – 4.34%
5. Νορβηγία – 4.30%
6. Γερμανία – 4.29%
7. Αυστρία – 4.25%
8. Γαλλία – 4.24%
9. Νορβηγία – 4.21%
10. Ελβετία – 4.066%

Η σχετική έρευνα αναφέρει ότι στην Ελλάδα το 2019 καταγράφηκαν 3.204.000 χρήστες στο Instagram. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 28% του πληθυσμού. Μάλιστα, το ποσοστό απήχησης του κοινού των influencers στην Ελλάδα ξεπερνά σε πολύ μεγάλο βαθμό τον παγκόσμιο μέσο όρο. Αυτό μας δείχνει ότι το Instagram είναι από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα στη χώρα μας. Ίσως και το πιο δημοφιλές.

Στην αντίπερα όχθη, είναι οι 10 χώρες με την χαμηλότερη απήχηση κοινού. Αυτές είναι οι εξής:

1. Καζακστάν – 0.41 %
2. Κουβέιτ – 0.48%
3. Τανζανία – 0.63%
4. Σαουδική Αραβία – 0.65%
5. Ταϊλάνδη – 0.72%
6. Αζερμπαϊτζάν – 0.74%
7. Νιγηρία – 1.07%
8. Μαλαισία – 1.09%
9. Δομινικανή Δημοκρατία – 1.11%
10. Βραζιλία – 1.14%

Το HypeAuditor, που δημοσίευσε τη σχετική έρευνα, είναι ένα εργαλείο ανάλυσης των στατιστικών του Instagram. Το «εργαλείο» αυτό αναλύει δεδομένα όπως το κοινό ενός χρηστή, την απήχηση που έχουν οι δημοσιεύσεις και τον αριθμό των ακολούθων του. Μάλιστα, μπορεί να κάνει προβλέψεις και για την πιθανή τιμή μιας χρηματοδοτούμενης δημοσίευσης.

Η έρευνα αυτή ανέδειξε και τους influencers που έχουν την μεγαλύτερη απήχηση κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε αυτούς είναι σημαντικά πρόσωπα της μουσικής του αθλητισμού και του κινηματογράφου. Δες ποια είναι αυτά!

  1. Kylie Jenner
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Selena Gomez
  4. Lionel Messi
  5. Beyonce
- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.