Την απόφαση για την αποζημίωση των Σερραίων κτηνοτρόφων υπέγραψε η Φ.Αραμπατζή

148
εξισωτική Κυβέρνησης Μελά Ρούπελ Αναθεώρηση Κυβέρνηση Τμήμα Χημικών συντάξεις Αραμπατζή
- Διαφήμιση -

Την απόφαση για άμεση διάθεση ποσού 784.688,48€ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως αποζημίωση κτηνοτρόφων, των οποίων το ζωικό κεφάλαιο επλήγη από ζωονόσους, υπέγραψε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών εγκρίθηκε το ποσό των 28.752,5€ και θα διανεμηθεί σε κτηνοτρόφους με αιγοπρόβατα & βοοειδή αποζημιώνοντας τους για την υποχρεωτική σφαγή των ζώων τους από φυματίωση και μελιταίο πυρετό.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέσων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας για το έτος 2019, το συνολικό ποσό, που προβλέπει η ΚΥΑ (ΦΕΚ 3868/21-10-2019 Τεύχος Β’) και εγκρίθηκε και υπεγράφη από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΑΑ&Τ, ανέρχεται στα 3.990.979€.

Η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την καταπολέμηση των κυριότερων ζωονόσων που πλήττουν τους κτηνοτρόφους της χώρας όπως η Σαλμονέλωση, η Βρουκέλλωση (Μελιταίος Πυρετός), η Ενζωοτική Λεύκωση, η Τρομώδης Νόσος, η Φυματίωση, των μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα) αλλά και αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω δήλωσης και προσκόμισης νεκρών ζώων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.