Στις Σέρρες ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Επιτροπή

162
ΓΣΕΒΕΕ
- Διαφήμιση -

Συνάντηση εργασίας με το μέλος της ΠΕΟΣΕ και εκπρόσωπο της ΓΣΕΒΕΕ στην Ευρωπαϊκή Οικονομική επιτροπή ,Παναγιώτη Γκόφα είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών κ.Σωτήριος Κοτσαμπάς και μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εστιατόρων ,οι κ.Ηλίας Αμπατζίδης ,Κώστας Σιάπκαλης και Στράτος Πανταζής. Τα νέα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τον αντικαπνιστικό νόμο, το ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων , τα πρόστιμα της τήρησης ωραρίου και το μέγα θέμα του διαφορετικού συντελεστή Φ.Π.Α ήταν μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση.

Ο κ. Γκόφας μιλώντας για τον αντικαπνιστικό νόμο τόνισε πως «Καταρχάς, πρέπει να τους σεβόμαστε όλους .Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και η διοίκηση της ΠΟΕΣΕ ζητούν από την κυβέρνηση να υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να αδειoδοτήσει τον χώρο του σε χώρο καπνιστών και μόνο ή σε χώρο μη καπνιστών και μόνο. Επίσης ζητάμε οι χώροι που θα είναι καπνιζόντων και μόνο να έχουν ειδικούς εξαερισμούς.»

- Διαφήμιση -

Για τον σκληρό νόμο των τραπεζοκαθισμάτων , ο οποίος ψηφίστηκε το 2017 και αναφέρει την αφαίρεση των τραπεζοκαθισμάτων για 6 μήνες από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος ,ο κ. Γκόφας έκανε λόγo για νόμους που πέρασαν ερήμην και χωρίς κάποιοι να το αντιληφθούν καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη μη συνεργασία της κυβέρνησης με τα θεσμικά όργανα των επαγγελματιών. Συγκεκριμένα είπε: «Πρέπει να ερχόμαστε με την πολιτεία σε επαφή, δεν είμαστε πολίτες τρίτου κόσμου, είμαστε επαγγελματίες ,προσφέρουμε δουλειά σε πάρα πολλούς εργαζόμενους, συνεισφέρουμε φορολογικά στο κράτος ,είμαστε οικογενειάρχες και δεν είμαστε κλέφτες ούτε απατεώνες! Επομένως πρέπει να λαμβάνουν και εμάς υπόψιν και να υπάρχει διάλογος. Θα πρέπει να μπορούμε να συζητάμε με την πολιτεία ,να μπορούμε να συναποφασίζουμε μαζί και όχι ερήμην.»

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ κ.Σωτήριος Κοτσαμπάς θέλοντας να ευχαριστήσει τον κ.Παναγιώτη Γκόφα για την πολύτιμη συνεργασία αλλά και για τις χρήσιμες συμβουλές του προς τους επαγγελματίες των Σερρών χάρισε στο μέλος της ΠΟΕΣΕ ένα αγαλματίδιο με το Λέοντα της Αμφιπόλης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.