ΠΕ Σερρών – Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Βαμβακοκαλλιέργεια

χρηματιστήριο βάμβακος
- Διαφήμιση -

Είναι γνωστή, η μεγάλη εξάρτηση του βαμβακιού από τον καιρό. Είναι από τις μεγάλες καλλιέργειες που οι καιρικές συνθήκες έχουν έντονη επίδραση σε όλες τις φάσεις εξέλιξής της και ιδιαίτερα στο στάδιο της συγκομιδής.
Αύγουστος: Στα μέσα του μήνα σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές του νομού μια σημαντική βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από κάμψη της θερμοκρασίας για 2-3 μέρες.
Σεπτέμβριος: Σημαντικές βροχές στις 20 και 24 του μήνα. Ψηλές θερμοκρασίες ολόκληρο το μήνα, πλην της εβδομάδας των βροχών.
Οκτώβριος: Βροχοπτώσεις στις 3, 4 και 8 του μήνα. Στη συνέχεια καλοκαιρία μέχρι τα τέλη του μήνα με υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες. Βροχή την τελευταία μέρα του μήνα.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, είχαμε σποραδική έναρξη της συγκομιδής πριν τις 20 Σεπτεμβρίου. Διακόπηκε από τις βροχές στις 20 και 24 του μήνα και ξεκίνησε πάλι στις τελευταίες μέρες του μήνα. Οι ψιχάλες στις 3-4 Οκτωβρίου ξαναδιέκοψαν το μάζεμα, ξεκίνησε πάλι για 2-3 μέρες και ξανασταμάτησε από την σημαντική βροχή της 8 του μήνα. Οι παραπάνω βροχές δημιούργησαν ανησυχία στους παραγωγούς ως προς την εξέλιξη της συγκομιδής. Ευτυχώς, στην συνέχεια, επεκράτησε καλοκαιρία, μέχρι τα τέλη του μήνα, με ψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η συγκομιδή ξεκίνησε πάλι στις 10-11 του μήνα και συνεχίστηκε εντατικά το επόμενο διάστημα πλημμυρίζοντας τα εκκοκκιστήρια με σύσπορο βαμβάκι και δημιουργώντας το αδιαχώρητο στις…

- Διαφήμιση -

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.