Διάβαση Πεζών: “Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι να σεβαστούν τον θεσμικό τους ρόλο”

Κεντρικό Διάβαση επιδόματος θέρμανσης Πεζών παραφροσύνη Ψήφος Προεκλογική Διάβαση
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου ως τοποθέτηση για το ψήφισμα που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών κοινοποίησε η Δημοτική Παράταξη Διάβαση Πεζών.

Δελτίο τύπου Διάβασης Πεζών:
Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα των προσφύγων, προκάλεσε και δικαίως δριμύτατες αντιδράσεις τόσο για το ύφος όσο και για το περιεχόμενό του, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το δημοκρατικό φρόνημα των Σερραίων δημοτών. Το αίτημα για ισόρροπη κατανομή των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια, όπως και το κεφαλαιώδες θέμα της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας που έχει επιφέρει καίρια πλήγματα στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και φυσικά του Νομού μας τελευταίος στους δείκτες φτώχιας , είναι σαφώς ζητήματα που χρήζουν συζήτησης και λύσης, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να συνδεθεί με το προσφυγικό αλλά με τις κεντρικές πολιτικές που μια δεκαετία τώρα εφαρμόζονται στην χώρα μας την αδυναμία και ανικανότητα των τοπικών πολιτικών προσώπων να αντιδράσουν και να δράσουν αντίθετα σε αυτή τη κατηφόρα .

- Διαφήμιση -

Πολύ δε περισσότερο όταν τα επιχειρήματα αυτά «ντύνονται» με ανυπόστατες και ξενοφοβικές ανοησίες, όπως τα της δημογραφικής αλλοίωσης του ντόπιου πληθυσμού, που παραπέμπουν στη ναζιστική ρητορεία. Ακόμη χειρότερα όταν πέραν των προσβλητικών αναφορών για τον άνθρωπο ως οντότητα, εκστομίζεται η απειλή πως η τοπική κοινωνία θα αντιδράσει με κάθε τρόπο. Ειλικρινά δεν είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως δημοκρατικά εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (στην μεγάλη πλειοψηφία τους) διολισθαίνουν σ’ έναν τόσο επικίνδυνο δρόμο, ακυρώνοντας στην ουσία τον ίδιο τον θεσμικό τους ρόλο. Αποσιωπώντας την κατά γενική ομολογία ομαλή συνύπαρξη των προσφύγων και της τοπικής κοινωνίας στην δομή και τα ξενοδοχεία της περιοχής δεκάδες μήνες τώρα.

Αν πράγματι οι δημοτικοί μας άρχοντες θέλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα πρέπει κατά πρώτον να καταδείξουν τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της πολύχρονης τραγωδίας, που στο όνομα των οικονομικών τους συμφερόντων, των γεωστρατηγικών παιχνιδιών και των εθνικιστικών ανταγωνισμών, οδηγούν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο ή στην προσφυγιά. Κατά δεύτερον οφείλουν «ως πρώτοι των πρώτων» να επιδείξουν αληθινά συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού και όχι μίσους και απανθρωπιάς. Οι τοπικές κοινωνίες θα πρέπει να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και να αντιδράσουν στους θύτες και όχι στα θύματα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.