Ανενεργά με τη νέα ΚΑΠ τα δικαιώματα άμεσων ενισχύσεων αγρανάπαυσης

αγρανάπαυση
- Διαφήμιση -

Συνταξιούχοι, ακαλλιέργητες εκτάσεις και αγρότες χωρίς οικονοµικές συναλλαγές στον µύλο της αναδιανοµής.

Θεµελιώδεις ανακατατάξεις στο θέµα των δικαιωµάτων βασικής ενίσχυσης δηµιουργεί ο µειωµένος προϋπολογισµό της νέας ΚΑΠ, µε τις αρχές να καλούνται να προχωρήσουν σε µία σοβαρή αναδιανοµή των επιδοτήσεων και να κρατήσουν ταυτόχρονα σε ένα επίπεδο, κοντά στο τρέχον, το ύψος των αγροτικών ενισχύσεων. Με αφετηρία τα παραπάνω, ξεχωρίζουν τρία εργαλεία αναδιανοµής των πόρων:

- Διαφήμιση -

1) Το πρώτο που εξετάζεται είναι η διακοπή των ενισχύσεων των συνταξιούχων, θέµα που είχε καλύψει εκτενώς η Agrenda µε πρωτοσέλιδο τίτλο (14/9). Η κίνηση αυτή όµως ενέχει µεγάλο κίνδυνο αντιδράσεων, ενώ, θα πλήξει και περιπτώσεις καλών επαγγελµατιών του χώρου οι οποίοι ωστόσο λαµβάνουν σύνταξη.

2) Να χάσει τα δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης η γη που ήταν σε αγρανάπαυση µία συγκεκριµένη χρονική περίοδο που θα οριστεί στον εθνικό φάκελο. Σηµειώνεται εδώ ότι ήδη στις διαπραγµατεύσεις για τη νέα ΚΑΠ υπάρχει έντονη κινητικότητα για τον ορισµό του «επιλέξιµου εκταρίου» και µε έγγραφό της (12268/19) η φιλανδική προεδρία προτείνει να δοθεί το δικαίωµα στα κράτη µέλη, να αποκλείσουν εκτάσεις που δεν πληρούν…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.