Αναθεώρηση αντικειμενικών αξιών -Πώς ξεκλειδώνει νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ

96
Σέρρες Σερρών αντικειμενικές αξίες κατοικία έργα ησυχίας ΠΚΜ περιουσία
- Διαφήμιση -

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα φανεί αν το «πακέτο» των ελαφρύνσεων, ύψους περίπου 1,2 δισεκ. ευρώ, θα… αυγατίσει με τη δεύτερη φάση μείωσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία επί του παρόντος δεν αποτυπώνεται επισήμως στον Προϋπολογισμό.

Το «κλειδί», που θα ξεκλειδώσει τις νέες μειώσεις φόρου ακινήτων, δεν είναι άλλο από τις αλλαγές που ήδη έχει δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης της άσκησης πριν μπει το επόμενο καλοκαίρι.

- Διαφήμιση -

Ο σχεδιασμός είναι απλός, αυτονόητος. Πέρα από την ούτως ή άλλως σύνθετη διαδικασία προσαρμογής των Τιμών Ζώνης στα δεδομένα της κτηματαγοράς, που ακόμα υποφέρει από στρεβλώσεις, το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού θα καλύψει και περίπου 7.000 περιοχές, οι οποίες παραμένουν εκτός, με αποτέλεσμα ακόμα και τοποθεσίες- «φιλέτα» να φορολογούνται σαν… διαμερισματάκια στις αποκαλούμενες «λαϊκές» συνοικίες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν προχωρήσει προ πολλού σε αυτήν την κατεύθυνση και οι υπολογισμοί για τα δημοσιονομικά οφέλη ήταν τέτοιοι, που αποτέλεσαν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση στο παζάρι με τους Θεσμούς για τις…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.