ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Ανακοινώθηκε η παράταση Προγράμματος

212
ΟΑΕΔ
- Διαφήμιση -

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019: Δείτε αναλυτικά!

Εγκρίθηκε, σύμφωνα με πηγές και πληροφορίες, η πίστωση για την παράταση του Προγράμματος ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019 σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης για 4 μήνες.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία 2019 – Αναλυτικότερα:
Η πίστωση για την παράταση αφορά το «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής φιλοξενίας μέσω Δήμων, Περιφερειών και της Υπηρεσίας υποδοχής και ταυτοποίησης του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής (Γ’ Κύκλος)», για επιπλέον τέσσερις μήνες και εγκρίθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ.

- Διαφήμιση -

Μέσω του προγράμματος απασχολούνται 1.690 ωφελούμενοι.

Η δαπάνη για την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης θα ανέλθει στα 6.100.000 ευρώ για τα έτη 2019 και 2020 και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού και με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, εγκρίθηκε η πίστωση για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, δεδομένου ότι όσοι απασχολούνται μέσω της δράσης αυτής ήδη έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία και τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό των εμπλεκόμενων δομών και φορέων.

Ο νέος ΟΑΕΔ συμβάλλει στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθώς και των Δομών προσωρινής φιλοξενίας που υποστηρίζονται από τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.