Ανοδική πορεία για το βαμβάκι διαμορφώνεται και στην ελληνική αγορά

162
Βαμβάκι αποφύλλωση βαμβακοκαλλιέργεια καλλιέργεια συνδεδεμένη αποφύλλωση πληρωμή ανάπτυξης Οδηγίες Συνδεδεμένη Φυτοπροστασία Αγρότες Οδηγίες καλλιέργεια Βαμβακιού σηψιρριζιών
- Διαφήμιση -

Το βαµβάκι θα µπορούσε να δει µια αύξηση στο εύρος τιµών για τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου κοντά στα 68,35 µε 68,60 σεντς ανά λίµπρα το προσεχές διάστηµα από τα 64,75 µε 65,55 σεντς που είναι τελευταία, µε τους περισσότερους αναλυτές να περιγράφουν µια ανοδική αγορά, επικαλούµενοι τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, όσο και τα θεµελιώδη της αγοράς. Σην Ελλάδα οι τελευταίες πράξεις έγιναν στα 69 σεντς, που δίνουν 45 λεπτά για το σύσπορο.

Σημαντική άνοδο από τις αρχές Σεπτεµβρίου έχει σηµειώσει η αγορά βάµβακος, ωστόσο τα χρηµατιστήρια  τις τελευταίες ηµέρες δυσκολεύονται να σπάσουν το πάνω όριο των 65 σεντς ανά λίµπρα. Κι ενώ οι αναλυτές περιµένουν κάποιες ουσιαστικές εξελίξεις για το βαµβάκι στον τοµέα του εµπορικού πολέµου, προς το παρόν στις διαπραγµατεύσεις µεταξύ των δύο χωρών και στις ανακοινώσεις των Κινέζων δεν υπάρχει αναφορά στο βαµβάκι. Πάντως στην ελληνική αγορά οι πιο πρόσφατες πωλήσεις βάµβακος κινήθηκαν στα 68 µε 69 σεντς, που αντιστοιχεί σε 1,37 ευρώ το κιλό εκκοκκισµένο και 45 λεπτά για το σύσπορο.

- Διαφήμιση -

Στα θεμελιώδη, αυτό που απασχολεί κυρίως είναι ένα θετικό µήνυµα από το µέτωπο του εµπορικού πολέµου. Οι εκτιµήσεις προσφοράς και ζήτησης δεν διαφοροποιήθηκαν από τα έως τώρα φιλικά για την αγορά δεδοµένα. Έτσι η πιθανότητα ΗΠΑ και Κίνα να υπογράψουν µια επίσηµη συµφωνία τον επόµενο µήνα, έκανε τους αγοραστές περισσότερο αισιόδοξους αναφορικά µε την ζήτηση, και περισσότερο…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.