Το μήνυμα του Δημάρχου Σερραίων για την 28η Οκτωβρίου

Αλέξανδρος Χρυσάφης
- Διαφήμιση -

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 έμεινε στη μνήμη μας ως η μέρα της μεγάλης άρνησης, η μέρα του μεγαλύτερου ΟΧΙ της ιστορίας. Άρνηση ως αντίσταση στα ολοκληρωτικά τυραννικά καθεστώτα του Ιταλικού φασισμού και του Γερμανικού Ναζισμού που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη. Αντίσταση στη βία και στην προσβολή πανανθρώπινων αξιών και αρχών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Το ΟΧΙ του Μεταξά, εξέφρασε την οργή του Ελληνικού λαού, που κινδύνευε να χάσει εκτός από την πολιτική και την εθνική ελευθερία του.

- Διαφήμιση -

Η κινητήρια δύναμη του ΟΧΙ, ήταν η πάλη της αντίθεσης ανάμεσα στο μεγάλο ΟΧΙ στον φασισμό και στο μεγάλο ΝΑΙ στην ελευθερία, τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό.
Ο Ελληνικός Λαός αρνήθηκε να υπακούσει στις αυθαίρετες επιταγές των ισχυρών και συναίνεσε στην εθελούσια θυσία για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με το ΟΧΙ ως την ριζοσπαστική πράξη της αντίστασης και το ΝΑΙ ως την κοινωνική επιταγή της αυτοθυσίας για χάρη της ελευθερίας, ο Ελληνικός Λαός μετέβαλε τον ρου της ιστορίας και συντόμευσε την πορεία προς την απελευθέρωση.

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί για μας τους πολίτες ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40, μας δείχνει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.