Ζωηρεύει το τριφύλλι μετά τις εξελίξεις στο αιγοπρόβειο γάλα

252
Τριφύλλι
- Διαφήμιση -

Ξεκινάει να τσιμπάει η τιμή φτάνοντας τα 14 λεπτά, μετά από 18 μήνες συνεχούς πτώσης που πέταξε εκτός κλάδου πολλούς ετεροεπαγγελματίες.

Σηµάδια σταδιακής ανάκαµψης καταγράφει η τιµή του τριφυλλιού της πρώτης ποιοτικής κατηγορίας του νοµού Σερρών, φτάνοντας, ήδη, στα 13-14 λεπτά το κιλό, ενώ ζωηρό παρουσιάζεται, επίσης, το ενδιαφέρον τόσο για τα δεύτερης ποιότητας, όσο και για τα περσινά αποθέµατα για τα οποία η αγορά πληρώνει πλέον έως και 8 λεπτά το κιλό.

- Διαφήμιση -

Το µίνι… ράλι ξεκίνησε από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεµβρίου και πυροδοτήθηκε από τις αυξήσεις των τιµών που άρχισαν να προσφέρουν οι γαλατάδες στο πρόβειο και το γίδινο γάλα, δίδοντας τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να στραφούν σε αγορές µηδικής για να ταΐσουν τα ζώα τους καλύτερα και να ανεβάσουν τις αποδόσεις τους.

«Υπάρχει µια ενθαρρυντική κινητικότητα τις τελευταίες εβδοµάδες. Η αγορά έχει αναθερµανθεί για το τριφύλλι και η τιµή του ξεκόλλησε από τα τάρταρα όπου βρισκόταν τους τελευταίους πάνω από 18 µήνες» είπε ο παραγωγός Κώστας Μαναβούδης από το Σκούταρι των Σερρών, του νοµού που θεωρείται το µεγαλύτερο -και κυρίως το πλέον εξειδικευµένο- παραγωγικό κέντρο της…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.