Πέντε fun facts που δεν γνωρίζατε για την Ασία

fun facts
- Διαφήμιση -

Το πραγματικό όνομα της Μπανγκόκ είναι αλλιώς
Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι γνωστή και ως Krung Thep Maha Nakhon. Παρ’ όλ’ αυτά, το επίσημο όνομά της είναι εξαιρετικά μεγάλο: Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit!

Το πάχος είναι… παράνομο στην Ιαπωνία
To 2008, η Ιαπωνία πέρασε έναν νόμο που καθιστούσε το πάχος… παράνομο. Ο νόμος είναι γνωστός ως «Νόμος Metabo» και απαιτεί από κάθε πολίτη άνω των 40 και μέχρι τα 74 να ελέγχει την περιφέρεια μέσης, η οποία για τους άντρες δεν πρέπει να ξεπερνά τα 85 εκατοστά και για τις γυναίκες τα 90. Όποιος περάσει το όριο λαμβάνει διαιτητικές οδηγίες και αν αυτό δεν δουλέψει, επιβάλλεται πρόστιμο.

- Διαφήμιση -

Στο Βιετνάμ έχουν όλοι τα ίδια γενέθλια
Δεν είναι τόσο περίεργο όσο ακούγεται. Όπως φαντάζεστε, δεν έχουν γεννηθεί όλοι την ίδια ημέρα, αλλά ξεκινούν να μετρούν την ηλικία τους την ίδια ημέρα. Τα γενέθλια όλων, λοιπόν, είναι την Tet Nguyen Dan, η οποία καθορίζεται από τον κύκλο της Σελήνης και κάθε χρόνο πέφτει σε διαφορετική ημερομηνία. Η ημερομηνία γέννησης και τα γενέθλια, λοιπόν, είναι δυο διαφορετικές έννοιες στο Βιετνάμ.

Η Ινδία παράγει τα περισσότερα μάνγκο παγκοσμίως
Το χυμώδες αυτό φρούτο είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία και αποτελεί κάτι σαν εθνική μανία. Κάθε χρόνο, η χώρα παράγει 12 εκατομμύρια τόνους κι επειδή βρίσκονται στην εποχή τους για 3-4 μήνες το έτος, τους υπόλοιπους κυκλοφορούν χυμοί με γεύση μάνγκο για να καλύψουν την επιθυμία του κόσμου.

Το Νεπάλ είναι η πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων
Απ’ ό,τι φαίνεται, το Νεπάλ είναι πολύ μπροστά, αφού αποτέλεσε την πρώτη χώρα που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και η πρώτη που απαγόρεψε τη θανατική ποινή, η οποία επιβάλλεται ακόμη σε αρκετές ασιατικές χώρες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.