Η Αθήνα απέκτησε τις πρώτες τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών

τρισδιάστατες διαβάσεις πεζών
- Διαφήμιση -

Η Αθήνα απέκτησε τις πρώτες της 3D διαβάσεις πεζών σε δρόμους του Χαλανδρίου που βρίσκονται περιμετρικά από σχολεία.

Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες διαβάσεις περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου.

- Διαφήμιση -

Οι διαβάσεις αυτές μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από τον δρόμο και δημιουργούν μια οφθαλμαπάτη που γίνεται περισσότερο ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων. Στόχο δηλαδή έχουν να κάνουν τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα πλησιάζοντας σε περιοχές όπου υπάρχουν σχολεία.Η ιδέα αυτή προέρχεται από το εξωτερικό, όπου έχει υλοποιηθεί από διάφορους φορείς οδικής ασφάλειας σε πολλές χώρες και μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί μόνο θετικά αποτελέσματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πρωτοβουλία ανήκει στην OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act και είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, «Κοντά στην γειτονιά», με στόχο να ομορφαίνει τις γειτονιές καλύπτοντας παράλληλα τις ανάγκες της.

Ωστόσο, οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Ελλάδα βρίσκονται στη Νάουσα. Αν και πολλοί οδηγοί εκφράζουν αμφιβολίες για την ασφάλειά τους σε σχέση με την οφθαλμαπάτη που δημιουργούν οι διαβάσεις, η κίνηση αυτή θέλει να περιορίσει την αυξημένη ταχύτητα που αναπτύσσουν ορισμένοι ασυνείδητοι οδηγοί σε επικίνδυνες περιοχές, όπου υπάρχουν πεζοί και παιδιά, όπως κοντά σε σχολεία.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.