Πώς η κόντρα δύο εφημερίδων για τις πωλήσεις δημιούργησε τον Γύρο της Γαλλίας

136
κόντρα εφημερίδα Γύρος Γαλλίας
- Διαφήμιση -

Είναι αρχές του 20ου αιώνα και η κοινωνία της Γαλλίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την υπόθεση του λοχαγού Άλφρεντ Ντρέιφους, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι έδινε στρατιωτικά μυστικά στους Γερμανούς. Πώς όμως από αυτήν την υπόθεση και την κόντρα δύο εφημερίδων για περισσότερες πωλήσεις «γεννήθηκε» ο ποδηλατικός Γύρος της Γαλλίας; Μια ιστορία που μας δείχνει τι μπορεί να προκύψει από τον ανταγωνισμό δύο επιχειρήσεων.

Η Υπόθεση Ντρέιφους, όπως έμεινε γνωστή στην ιστορία, έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις μεγαλύτερες δικαστικές πλάνες. Ο Ντρέιφους συνελήφθη για προδοσία και καταδικάστηκε, βάσει απλώς υποψιών, σε ισόβια κάθειρξη. Λίγα χρόνια αργότερα, αθωώθηκε, αφού πρώτα η συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταφέρει να διχάσει ολόκληρη την γαλλική κοινωνία.

- Διαφήμιση -

Εκείνη την εποχή, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της Γαλλίας είναι η Le Vélo. Λόγω διαφωνιών για το εάν ο Άλφρεντ Ντρέιφους είναι αθώος ή ένοχος, μερικοί δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες θα πλησιάσουν τους διαφημιστές και θα ξεκίνησαν την δική τους, το αντίπαλο δέος της Le Vélo, εν έτει 1899. Το όνομα αυτής…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.