Δ.Βισαλτίας: Σε εξέλιξη το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων

316
- Διαφήμιση -

Ο Δήμος Βισαλτίας στο πλαίσιο της εκ του νόμου αρμοδιότητας του στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων της επικρατείας του και με την πολύτιμη συνέργεια του Φιλοζωικού Όμιλου Σερρών, ξεκίνησε τετραήμερο πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων Αδέσποτων Ζώων θηλυκών και αρσενικών (σκύλοι και γάτες) που περιλαμβάνει την στείρωση, τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση στο όνομα του Δήμου εξετάσεις αίματος και αποπαρασίτωση.

Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν, από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης VETS IN ACTION, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από τον Δήμο Βισαλτίας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Διαφήμιση -

Το πρόγραμμα των στειρώσεων πραγματοποιείται σε δημοτικό κτίριο πλησίον του ΧΑΔΑ Θερμών, που βρίσκεται στο δρόμο Θερμών-Φλαμπούρου, από 07.10 .2019 έως και 10.10.2019.

Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρονται στο χώρο των στειρώσεων από συνεργείο του Δήμου ή από εθελοντές του συνεργαζόμενου Φιλοζωικού Όμιλου Σερρών, η δε διαδικασία συντονίζεται και θα επιτηρείται από το Δήμο Βισαλτίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν το πού υπάρχουν αδέσποτα, αστείρωτα ζώα (σκύλοι και γάτες), να ενημερώσουν το Δήμο (τηλ: 2322353400 ), ή την οργάνωση VETS in ACTION (τηλ. 6989860166), ώστε να οργανωθεί η μεταφορά τους στο χώρο του προγράμματος.

Ο Δήμος Βισαλτίας ευελπιστεί ότι με τη βοήθεια όλων θα υπάρχουν λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότεροι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.