H Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών και το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Καβάλας ανακοινώνουν προς τους καλλιεργητές αραβοσίτου του Νομού μας ότι εγκαταστάθηκε δίκτυο 7 φερομονικών παγίδων σε αντιπροσωπευτικούς αγρούς αραβοσίτου σε διάφορες περιοχές της ΠΕ Σερρών, για την παρακολούθηση της πτήσης του εντόμου Diabrotica virgifera. Η εγκατάσταση των παγίδων έγινε στα μέσα Μαΐου και ολοκληρώθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου καθώς παρατηρήθηκε επιμήκυνση της περιόδου πτήσης του εντόμου.
Από τις επιτόπιες παρατηρήσεις και την καταγραφή των συλλήψεων στις φερομονικές παγίδες, κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο, διαπιστώθηκε ότι οι πληθυσμοί των ενήλικων εντόμων ήταν χαμηλοί έως μέτριοι ανάλογα με την περιοχή και την προϊστορία του αγρού.
Η συγκομιδή του καλαμποκιού πλησιάζει στο τέλος και οι παραγωγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω καλλιεργητικά μέτρα στο επόμενο διάστημα, για την αποτελεσματική προστασία της καλλιέργειας την επόμενη καλλιεργητική περίοδο:
- Η αμειψισπορά του αραβόσιτου με άλλη καλλιέργεια είναι αποδεδειγμένα η πιο αποτελεσματική μέθοδος καταπολέμησης με…
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ