Πώς δύο λεπτά σιωπής την ημέρα θα κάνουν καλύτερη τη ζωή σου

σιωπή
- Διαφήμιση -

Aπό τη στιγμή που το ξυπνητήρι σου θα χτυπήσει στις 7 το πρωί, όλα μοιάζουν προκαθορισμένα: Ένας γρήγορος καφές, γυμναστήριο και καπάκια δουλειά -πιθανότατα στριμωγμένος στο Μετρό- και έπειτα ποτά μετά το γραφείο. Όλα αυτά μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο γενικού θορύβου που σε καμιά περίπτωση δεν μπορείς να αποφύγεις. Αν δεν το έχεις αντιληφθεί, η μέρα σου μοιάζει πνιγμένη στον θόρυβο.

Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος πλήρους ησυχίας προκειμένου να αποσυμπιεστείς έστω και λίγο. Αυτό άλλωστε υποστηρίζει και μια παλαιότερη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την οποία η ηχορύπανση αποτελεί μια «σύγχρονη πανούκλα με μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία».

- Διαφήμιση -

Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις η σιωπή είναι χρυσός και καλό θα ήταν να βρίσκεις έστω και ελάχιστο χρόνο να βυθίζεσαι μέσα της καθημερινά.

Μια πιο πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο journal Heart, δυο λεπτά απόλυτης σιωπής καθημερινά λειτουργούν πολύ πιο χαλαρωτικά για τον οργανισμό σε σχέση με το να ακούσεις μουσική, καθώς βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και στις αρτηρίες. Η σιωπή μπορεί ακόμη να αποδειχθεί ευεργετική για την μνήμη, ενώ τουλάχιστον δυο ώρες χωρίς καμιά απολύτως ηχητική παρέμβαση θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα κύτταρα στην περιοχή του ιππόκαμπου, σύμφωνα με το περιοδικό Brain Structure and Function.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.