Αγάπησε ξανά τη δουλειά που ήδη κάνεις

174
δουλειά
- Διαφήμιση -

Πόσες φορές δυσκολεύεσαι να σηκωθείς το πρωί μόνο με τη σκέψη πως χρειάζεται να πας στο γραφείο; Και πόσες φορές περιμένεις με ανυπομονησία να περάσει η ώρα στο γραφείο για να γυρίσεις σπίτι σου; Εντέλει, πόσο ευχαριστημένος είσαι – εσύ και πολλοί άλλοι – από τη δουλειά που κάνεις; Και πόσο σε γεμίζει η δουλειά σου;

Ο χρόνος που αφιερώνεις στην εργασία σου αποτελεί σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου και είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου. Επηρεάζει την ψυχολογία σου και κατά συνέπεια και τις σχέσεις σου-κοινωνικές και προσωπικές. Γι’ αυτό καλό είναι να αρχίσεις να βλέπεις τα πράγματα αλλιώς.

- Διαφήμιση -

Τι μπορείς να κάνεις αν δεν είσαι ευχαριστημένος από τη δουλειά σου;
Αλλάζεις δουλειά; Καθόλου εύκολο! Παραμένεις και υπομένεις; Ψυχοφθόρο!

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου
Ξεκίνησε την ημέρα σου με λίγη γυμναστική ή με ένα δεκάλεπτο τρεξίματος. Θα βελτιώσει την πρωινή σου διάθεση άμεσα.

Δώσε βάση στη διατροφή σου
Νόστιμα τα «βρώμικα», όμως υγιεινά τα ισορροπημένα. Έχε μαζί σου στη δουλειά σνακς για την αντιμετώπιση της λιγούρας που μπορεί να σε πιάσει.

Εξέτασε καλύτερα τον τρόπο μετακίνησης
Προτίμησε να μένεις κοντά στην εργασία σου. Δηλαδή να μη σου παίρνει περισσότερο από 20 λεπτά να φτάσεις.

Βελτίωσε τις σχέσεις με τους συναδέλφους σου
Οι ήρεμες και εποικοδομητικές εργασιακές σχέσεις έχει αποδειχθεί πως συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης και στην καλύτερη ψυχολογία των εργαζομένων.

Πήγαινε ένα βήμα παρακάτω
Υπάρχουν μικροί τρόποι βελτίωσης σε κάθε δουλειά που μπορούν να συμβάλλουν σε μια σημαντική αύξηση της ευχαρίστησης που νιώθεις. Και μιλώ για μικροαλλαγές που κάνουν τη διαφορά.

Κάνε μία έξυπνη άσκηση
Το να βελτιώσεις το πώς βλέπεις τη δουλειά σου δεν είναι εύκολο πάντως. Επειδή όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις, σου παρουσιάζω ένα εκπληκτικά απλό και αποκαλυπτικό κόλπο που μπορεί να σε βοηθήσει.

Πάρε ένα τετράδιο και για μια ολόκληρη εβδομάδα κράτα σημειώσεις. Σχεδίασε τρεις στήλες. Στη μια γράψε «Μου αρέσει» στη δεύτερη «Μου είναι αδιάφορο» και στην τρίτη «Δεν μου αρέσει καθόλου». Κάθε φορά που κάνεις μια δουλειά στην εργασία σου, μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία, σκέψου καλά τι συναισθήματα σου προκάλεσε και καταχώρησε τη σε μια από τις τρεις στήλες. Σε ενθουσίασε; Σε δυσαρέστησε; Την ανέβαλες για άλλη ημέρα; Ήταν χαμένος χρόνος; Την τελείωσες αλλά αισθάνθηκες ότι σου πήρε όλη την ενέργεια; Την έκανες μηχανικά;

«Αυτή η άσκηση μπορεί να σου αποκαλύψει κρυφές και λεπτές ενδείξεις γύρω από τη δουλειά σου» λέει ο συγγραφέας και επικεφαλής του Ερευνητικού Ινστιτούτου κ. Marcus Buckingham.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.