Ο πωλητής ως διαμορφωτής ψυχολογίας

239
πωλητής ψυχολογία
- Διαφήμιση -

Ένας από τους μεγαλύτερους παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης, ο Jonathan Taffer, σε ένα από τα μεγαλύτερα forum για επιχειρηματίες, δημοσίευσε το εξής: «Το μεγαλύτερο χάρισμα της επιχειρηματικότητας, είναι ο εργοδότης που θέλει τον υπάλληλο του επιτυχημένο». Υπό την ανωτέρω προϋπόθεση κι εφόσον αναγνωρίσουμε ότι η πώληση είναι τέχνη, θα προσεγγίσω με έναν διαφορετικό τρόπο την «τέχνη» της πώλησης.

Η πώληση, λοιπόν, όπως όλες οι τέχνες, έχει συναίσθημα, χρειάζεται έμπνευση και πάνω απ΄όλα ψυχική διαθεσιμότητα.

- Διαφήμιση -

Ωστόσο, εύκολο να μιλάει κανείς για διάθεση, όταν μεταφέρει μέσα του, δηλαδή συνέχεια μαζί του, άρα και στην δουλειά του, τα οικογενειακά ή προσωπικά του προβλήματα. Πόσες φορές δεν έχετε παρατηρήσει βλέμματα που ταξιδεύουν στο κενό ή ακίνητα σώματα καθηλωμένα για ώρες στο ίδιο σημείο, διερωτώμενοι που να λησμονήθηκε άραγε η ενέργειά τους;. Και θα ρωτούσε ένας επιχειρηματίας σε αυτό το σημείο, «που θα βρω “ψυχοθεραπευμένους” υπαλλήλους/πωλητές;»

Αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός ότι η προσέγγιση, η ιδιοσυγκρασία και η διάθεση παίζουν τον σπουδαιότερο ρόλο στην επαφή δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων με σκοπό την συναλλαγή. Η συναλλαγή είναι πάντοτε ο στόχος. Θέτοντας ξεκάθαρο τον στόχο ας προσεγγίσουμε τα επιμέρους.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν, αναφερόμενη στη διάθεση, θα τολμούσα να αναφερθώ και πιο βαθιά στην ιδιοσυγκρασία. Η ιδιοσυγκρασία είναι εκτός από το DNA, τα έμφυτα χαρακτηριστικά και τις δεξιότητες…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.