Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

271
ξενώνες επιστολή διαμαρτυρίας Χρυσοπηγής μήνυμα
- Διαφήμιση -

Η 14η Σεπτεμβρίου είναι μια θλιβερή επέτειος και, ταυτόχρονα, μια ημέρα μνήμης του Ελληνισμού.
Τιμούμε όλους εκείνους τους Έλληνες που έπεσαν θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας, η οποία τους ξερίζωσε από τη χερσόνησο της Μικράς Ασίας και τους μετέτρεψε σε έναν λαό προσφύγων και διασποράς.
Οι σφαγές και οι λεηλασίες που ακολούθησαν, αποτελούν πειστήρια για τη συστηματική προσπάθεια εξαφάνισης του ελληνικού στοιχείου από τη Μικρασιατική γη.

Ως Δημοτική Αρχή Σερρών, θεωρούμε ότι τα εγκλήματα αυτά αποτελούν μια μαύρη σελίδα στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια ιστορία, και πρέπει να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην εθνική μας μνήμη.
Παρά τα όσα δεινά πέρασαν, οι Έλληνες της Μικράς Ασίας επέδειξαν σθένος και ήθος, ενώ κουβάλησαν μαζί τους τις αξίες και τον πολιτισμό τους, που έπαιξαν και παίζουν καταλυτικό ρόλο στη σύγχρονη Ελλάδα.

- Διαφήμιση -

Πρέπει, λοιπόν, να δείχνουμε σεβασμό και να κρατάμε ανεξίτηλα στη μνήμη μας γεγονότα με τόσο μεγάλη ιστορική σημασία, που δεν παραγράφονται και δεν ξεχνιούνται, ώστε να τα μεταδίδουμε από γενιά σε γενιά, όχι βέβαια από μίσος για τους γείτονές μας, αλλά ως θεμέλιο για συνεργασία, με στόχο την προάσπιση της ειρήνης, την οποία διαχρονικά υπηρετεί η Ελλάδα.

Διότι, αν ο ελληνικός λαός λησμονήσει την ιστορία του, δεν θα έχει μέλλον.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.