19ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων

129
Λυκείου των Ελληνίδων
- Διαφήμιση -

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου (1920-1919) επιλέχτηκε να αναλάβει την οργάνωση και τη διεξαγωγή του 19ου Πανελληνίου Συνεδρίου των εν Ελλάδι και απανταχού στο εξωτερικό Λυκείου των Ελληνίδων, που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, στο διάστημα 19-22 του προσεχούς Σεπτεμβρίου 2019 (ο θεσμός είναι διετής).

Στο Συνέδριο αναμένονται πάνω από 350 άτομα και το επιστημονικό θέμα του συνεδρίου είναι «Ελληνική φορεσιά και σύγχρονη μόδα: διάλογοι, ταυτίσεις και αντιπαραθέσεις». Η θεματική αυτή βασίζεται στο γεγονός, ότι το παραδοσιακό ένδυμα πρωταγωνιστεί δυναμικά στη διαδικασία ζύμωσης του μοντέρνου και μεταμοντέρνου ενδυματολογικού πολιτισμού, εμπνέοντας και τροφοδοτώντας όχι μόνο την ελληνική και αλλά και διεθνή μόδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. O θεματικός αυτός άξονας πιστεύεται να οικοδομήσει ένα νέο διάλογο γύρω από τη διαχείριση της παραδοσιακής φορεσιάς, την πολυσήμαντη ιδεολογική αξία της οποίας, ο λυκειακός θεσμός υπηρετεί σε όλη του τη διαδρομή. Επιπλέον, θα αγγίξει πτυχές του σύγχρονου βίου, με ιδιαίτερη διάσταση στην οικονομία, στην κοινωνία, στην επιχειρηματικότητα, στις νέες καινοτόμες πρακτικές και νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

- Διαφήμιση -

Επιπλέον, πιστεύεται ότι το εν λόγω Συνέδριο θα αποτελέσει αφορμή για επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και τον χώρο της επιχειρηματικότητας, να μιλήσουν για πράγματα που ενώνουν το λυκειακό θεσμό και όχι μόνο.

Στο σημαντικό αυτό συνέδριο, που θα γίνει στο συνεδριακό χώρο του ΞΕΝΙΑ, μετέχουν με ανακοινώσεις τους, είτε ως εισηγητές είτε ως μέλη προεδρείων πάνω από είκοσι διακεκριμένοι επιστήμονες (λαογράφοι, αρχιτέκτονες, ιστορικοί τέχνης) Πανεπιστημιακών Σχολών της χώρας και του εξωτερικού, ερευνητές εγνωσμένου κύρους μεγάλων ιδρυμάτων (ΠΛΙ της Ιωάννας Παπαντωνίου, Ακαδημία Αθηνών, Μουσείο Μπενάκη, Μουσεία, Σχολές Μόδας), εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι για θέματα Μόδας, επιχειρηματίες καθώς και διάσημοι σχεδιαστές μόδας και σκηνογράφοι.

Το Συνέδριο θα συνοδευτεί από δυο μεγάλες εκδηλώσεις έναρξης και λήξης που θα σφραγίσουν την εθνολογική και καλλιτεχνική δραστηριότητα του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου με πλούσια ιστορική, μουσικοχορευτική, ενδυματολογική και θεατρική διάσταση. Η εκδήλωση έναρξης του Συνεδρίου (Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ. Η τελετή Λήξης θα γίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Βόλου το απόγευμα του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου. Επιπλέον, θα διανθιστεί με μικρή έκθεση σύγχρονων χειροποίητων δημιουργιών, απόλυτα ενταγμένων στη θεματική του Συνεδρίου από τα παραδοσιακά εργαστήρια του Λ.Ε.Β. καθώς και με επιμέρους καλλιτεχνικά γεγονότα -εργαστήρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που θα πραγματοποιηθούν στις αίθουσες της Ελληνογαλλικής Σχολής (Saint Joseph) και Δημοτικού Ωδείου Βόλου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.