Έρχονται 5.500 προσλήψεις στο Δημόσιο και φορολογικές ελαφρύνσεις

133
Μητσοτάκης
- Διαφήμιση -

Για 5.500 προσλήψεις έκανε λόγο από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και πιο συγκεκριμένα:

–Άμεση πρόσληψη 1.500 αστυνομικών έως τέλος του έτους

- Διαφήμιση -

-Πρόσληψη 2.000 νοσηλευτών

-Πρόσληψη 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας. «Οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν άμεσα υπηρεσία», όπως είπε.

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού:

«Σε αυτά τα προβλήματα απαντούν οι ενέργειές μας. Άμεση πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών μέχρι το τέλος του έτους. Ανασύσταση των ομάδων «ΔΙΑΣ» και «ΔΕΛΤΑ». Ήδη η παρουσία της αστυνομίας είναι πιο αισθητή σε όλη την Ελλάδα. Αλλά και ανανέωση του στόλου των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στο 2020.

Όμως και η Υγεία ωφελεί, από την πλευρά της, την οικονομία: Δεν αναφέρομαι μόνο στις μεγάλες επενδύσεις, για τις οποίες μίλησα πριν. Ο εξορθολογισμός των προμηθειών και η ενιαία διοίκηση στα νοσοκομεία, καθώς και η ανάπτυξη της τηλεϊατρικής εξοικονομούν χρήματα. Ο ιατρικός τουρισμός αυξάνει τα δημόσια έσοδα και εκεί αποσκοπούν και μέτρα, όπως οι ψηφιακοί ιατρικοί φάκελοι. Η πλήρης αξιοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για να πατάξουμε, επιτέλους, τη μάστιγα της υπερσυνταγογράφησης. Όπως, όμως, και οι 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών ιατρών Πρωτοβάθμιας Υγείας. Οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν αμέσως τα καθήκοντά τους.»

Μια πλειάδα φορολογικών ελαφρύνσεων εξήγγειλε πριν λίγο κατά την ομιλία του στην 84η ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι:

-Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

-Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

-Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα, από 10% σε 5%.

-Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων. Επίσης, αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

-Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και η εισφορά αλληλεγγύης.

-Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

-Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

-Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

-Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία αντεργατική συμπεριφορά.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.