Τέλος ο «Σταμάτης» και ο «Γρηγόρης» από τα φανάρια σε πολλές χώρες – Τι θα μπει στη θέση τους

611
φανάρια πρόστιμα
- Διαφήμιση -

«Παρελθόν» τα διάσημα ανθρωπάκια στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Τι θα τα αντικαταστήσει;

Ο Beethoven «επιβλέπει» την κυκλοφορία

- Διαφήμιση -

Λίγους μήνες πριν τους εορτασμούς για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του διάσημου συνθέτη η γενέτειρά του Βόννη τιμά τον Ludwig van Beethoven τοποθετώντας το πρόσωπό του στους σηματοδότες περιμετρικά του σπιτιού που γεννήθηκε το 1770. Το σκίτσο βασίζεται σε γνωστό πίνακα του Καρλ Στίλερ από το 1819.

Η πόλη Trier τιμά τον Karl Marx

Για να τιμήσει τον φιλόσοφο Karl Marx με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννησή του, η γενέτειρά του Trier ανάρτησε την φιγούρα του στα φανάρια στο κέντρο της πόλης. Εδώ βλέπουμε τον Marx στο…κόκκινο. Υπάρχει όμως και μια εκδοχή για τον πράσινο σηματοδότη.

Ο Elvis στο Φρίντμπεργκ της Γερμανίας

Θέλοντας να τιμήσει τον Elvis Presley, ο οποίος έκανε μέρος της στρατιωτικής του θητείας στη Γερμανία στην πόλη Φρίντμπεργκ (1958-1960), το κρατίδιο της Έσσης αποφάσισε να διακοσμίσει τα φανάρια της μικρής πόλης με τη διάσημη χορευτική κίνηση του «βασιλιά».

Διάσημο παραμύθι στις διαβάσεις της Βρέμης

Οι «Μουσικοί της Βρέμης» ανήκουν στα αγαπημένα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Ένας κόκορας, μια γάτα, ένας σκύλος και ένα γαϊδουράκι, παραμελημένα από το αφεντικό τους αποφασίζουν και να γίνουν μουσικοί στην Βρέμη. Στο δρόμο καταφέρνουν ωστόσο να ξεγελάσουν ομάδα ληστών και να εγκατασταθούν στο σπίτι τους. Τα τέσσερα ζωάκια έγιναν σύμβολο της πόλης, η οποία τα τιμά τοποθετώντας τα στα φανάρια της.

Η επιστροφή των Βίκινγκς στη Δανία

Οι Βίκινγκς ίδρυσαν τον 8ο αιώνα το λιμάνι Άαρχους. Πρόσφατα επέστρεψαν. Όχι ως ορδές από το βορά, αλλά στα φανάρια της δανέζικης πόλης. Σήμερα συμβάλλουν στην ασφάλεια της κυκλοφορίας διακοσμώντας 17 σηματοδότες. Κρατούν τσεκούρι και ασπίδα. Δυστυχώς απουσιάζουν τα «κερατάκια» στο κράνος, για τα οποία όμως ιστορικοί λένε ότι είναι απλά αποκύημα φαντασίας.

Ομοφυλόφιλο ζευγάρι στη Βιέννη

Τα φανάρια δεν πρέπει να απεικονίζουν αποκλειστικά και μόνο «διασημότητες». Τον Μάιο του 2015 η Βιέννη έβαλε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι σε φωτεινό σηματοδότη. Το παράδειγμα ακολούθησε λίγο αργότερα η Φρανκφούρτη ξεκινώντας από τις εκδηλώσεις για το CSD. Στη συνέχεια όμως τα ερωτευμένα ζευγαράκια παρέμειναν στα φανάρια της οικονομικής μητρόπολης της Γερμανίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.