Ο Υφυπουργός Εσωτερικών στο Επιμελητήριο Σερρών

196
Υφυπουργός Εσωτερικών
- Διαφήμιση -

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών, κo Θεόδωρος Λιβάνιος, συνοδευόμενος από το νέο γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., κo Γεώργιο Στεργίου και το βουλευτή Κοζάνης, κo Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Σερρών μαζί με τον Βουλευτή Σερρών και τέως Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, κο Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σερρών, κο Θεόδωρο Καμπούρη και την πολιτευτή, κα Ανδρομάχη Χιώτη, και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο, κο Χρήστο Μέγκλα, τον Α’ Αντιπρόεδρο, κο Δημήτρη Γιαννάκη και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου και Περιφερειακό Σύμβουλο, κο Αθανάσιο Μαλλιαρά.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέδωσε στον Υφυπουργό πλήρη φάκελο με μελέτες του Επιμελητηρίου ως προς την κοινωνικοοικονομική κατάσταση του Ν. Σερρών, τονίζοντας ιδιαίτερα την τελευταία θέση που κατέχει ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ και τις μεγάλες προσδοκίες που έχει η επιχειρηματική κοινότητα των Σερρών από τη νέα κυβέρνηση για τη χάραξη ενός ειδικού ολοκληρωμένου σχεδίου για την αύξηση του ΑΕΠ και την εν γένει ανάπτυξη του Νομού. Παρουσίασε σε όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση τις ολοκληρωμένες προτάσεις του Επιμελητηρίου με έμφαση στους τομείς της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της μεταποίησης και ειδικά της μεταποίησης στον πρωτογενή τομέα, της αντιμετώπισης του αθέμιτου ανταγωνισμού άσκησης επιχειρηματικότητας σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, της αύξησης των κινήτρων επενδύσεων, της ενέργειας, των έργων υποδομής, του τουρισμού, της εξωστρέφειας και της καινοτομίας (νέα ΒΙ.ΠΕ., δημιουργία μόνιμου επιχειρηματικού εκθεσιακού κέντρου και θερμοκοιτίδας start up επιχειρήσεων, σύνδεση με φυσικό αέριο, Δημοπρατήριο, γεωθερμία, ανάδειξη Αμφίπολης, σιδηροδρομικές υποδομές, κ.α.).

- Διαφήμιση -

Ο κος Μέγκλας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα στις ενέργειες που αυτό κάνει για να προβληθεί ο Νομός και οι επιχειρήσεις του (SEREXPO, ΔΕΘ, Agribusiness Forum), αναλύοντας την πρόταση του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία επιχειρηματικού κέντρου στο Στρατόπεδο Κολοκοτρώνη, τονίζοντας ότι υπάρχουν στις Σέρρες καινοτόμες ιδέες από νέους εν δυνάμει επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε θερμοκοιτίδα για start up επιχειρήσεις στο κέντρο αυτό.
Ο Υφυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το σύνολο των προτάσεων του Επιμελητηρίου και για το πώς αυτές θα μπορούσαν να προωθηθούν προς υλοποίηση από την κυβέρνηση και ειδικά για το επιχειρηματικό κέντρο και τις start up.

Προσκλήθηκαν όλοι στα εγκαίνια της 5ης SEREXPO και του Περιπτέρου 16 του Επιμελητηρίου Σερρών στην 84η ΔΕΘ και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη διαπίστωση εκ μέρους όλων ότι πράγματι ο Ν. Σερρών έχει πολλά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα, τα οποία για να αποδώσουν θα πρέπει να στηριχτεί από την κυβέρνηση με θεσμικές παρεμβάσεις και έργα υποδομής.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.