Με επικεφαλής τον Τ. Χατζηβασιλείου η ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Ελσίνκι

210
Χατζηβασιλείου
- Διαφήμιση -

Στο Ελσίνκι βρίσκεται ο νεοεκλεγείς βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας και Γραμματέας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο νεαρός βουλευτής παρευρίσκεται στην διάσκεψη ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετέχουν και οι βουλευτές Α. Συρρίγος, Γ. Κατρούγκαλος και Α. Λοβέρδος.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων, ο κ. Χατζηβασιλείου έθεσε το προσφυγικό ως το πρωταρχικό ζήτημα ασφαλείας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναλύοντας την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου, βασιζόμενη όχι μόνο στα δικαιώματα αλλά και στις υποχρεώσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπογράμμισε την ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης στο προσφυγικό, καθώς είναι αδύνατο να σηκώνει η Ελλάδα το φορτίο για ολόκληρη την Ευρώπη.

- Διαφήμιση -

Επιλέον, τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης της χώρας μας στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων της, καθώς αυτά αποτελούν ευρωπαϊκά σύνορα.
Τέλος, υπενθύμισε στους Ευρωπαίους την τουρκική προκλητικότητα, λέγοντας ότι η απουσία συντονισμένης αντίδρασης και υποστήριξης των ελληνικών θέσεων αποτελεί ένδειξη αδυναμίας της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, ο βουλευτής συμμετείχε μεταξύ άλλων και στις συναντήσεις των Ευρωπαίων βουλευτών των Νοτίων Χωρών, καθώς και των εκπροσώπων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς (ΕΛΚ).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.