Σύσταση Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης – Υπεγράφη η συμφωνία

- Διαφήμιση -

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, η Συμφωνία  μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (ΕΤαΕ) για τη σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΤαΕ, κ.  Πιερ Λουίτζι Τζίλιμπερτ, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

Η Συμφωνία αφορά στη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού σχήματος, το οποίο στην πλήρη εξέλιξή του θα φτάσει περίπου σε 700 εκατομμύρια ευρώ.

- Διαφήμιση -

Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας, δήλωσε:

«Μια πολύ σημαντική συμφωνία υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων για την ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού “εργαλείου” παροχής ρευστότητας, με εγγύηση μέρος των κονδυλίων  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 και στόχο την πολυπόθητη, επιτέλους, προώθηση των επενδύσεων στον Αγροδιατροφικό Τομέα.

Η Συμφωνία υπογράφηκε σε ελάχιστο χρόνο μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ν’ ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων και να μην υπάρξουν άλλες “χαμένες ευκαιρίες”, ειδικά στον Αγροτικό Τομέα.

Προτεραιότητα του Υπουργείου μας είναι να υποστηρίξει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ώστε αυτό το σημαντικό χρηματοδοτικό “εργαλείο” να αξιοποιηθεί τάχιστα, εισφέροντας τα προσδοκώμενα οφέλη στην πραγματική οικονομία».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.