Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Γαστρονομίας της SEREXPO

377
Φεστιβάλ Γαστρονομίας
- Διαφήμιση -

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες των διοργανωτών για το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Γαστρονομίας Ν. Σερρών, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου & ώρα 18:00 εντός του χώρου διεξαγωγής της 5ης SEREXPO, δηλαδή εντός του Στρατοπέδου Κολοκοτρώνη (Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Σερρών | Απέναντι από το Εθνικό Στάδιο Σερρών) και συγκεκριμένα στον χώρο «SERRES FOOD FESTIVAL».

Τεράστιο το ενδιαφέρον, το μεράκι και ο ενθουσιασμός που εκδήλωσαν τα μέλη πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και Συλλόγων Γυναικών από όλο το Νομό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών – Γραφείο Πολιτισμού στην Ενημερωτική Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο.

- Διαφήμιση -

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ενημερώθηκαν με αναλυτικές παρουσιάσεις για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και τα φαγητά, εδέσματα και γλυκά που θα παρασκευάσουν κατά τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, κλήθηκαν να παρασκευάσουν τα εδέσματά τους συνοδευόμενα και από τις αντίστοιχες συνταγές του καθενός σε έξι (6) διαφορετικές κατηγορίες (αλεύρι, πατάτα, βουβάλι, όσπρια, γλυκό, ρύζι) καθώς και να χρησιμοποιήσουν τοπικά σερραϊκά προϊόντα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρωτοτυπία των συνταγών προκειμένου να παρουσιαστούν στο κοινό που θα συμμετάσχει και στην κριτική επιτροπή φαγητά και γλυκά που θα συνδυάζουν στοιχεία της παράδοσης με τις σύγχρονες τάσεις της μαγειρικής τέχνης. Η σύνδεση της πλούσιας σερραϊκής γαστρονομίας με την επιχειρηματικότητα είναι ζητούμενο καθώς επί παραδείγματι θα μπορούσαν συνταγές που θα προκύψουν από το Γαστρονομικό Φεστιβάλ της SEREXPO να αξιοποιηθούν από σεφ και αντίστοιχα πιάτα να σερβίρονται σε τοπικά εστιατόρια αλλά κυρίως και σε εστιατόρια εκτός των ορίων του Νομού.

 Φεστιβάλ ΓαστρονομίαςΟ Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χρήστος Μέγκλας, ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους και ζήτησε την υποστήριξή τους στην 5η SEREXPO 2019 προκειμένου αυτή έτσι να καταστεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο για την ενίσχυση όχι μόνο των επιχειρηματιών αλλά και της κοινωνίας του Ν. Σερρών. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο οποίος με τη σειρά του τόνισε τη σπουδαιότητα της SEREXPO για την εξωστρέφεια και τη δυνατότητα γνωριμίας των επισκεπτών με τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα του Ν. Σερρών. Συμβουλές και κατευθύνσεις έδωσε ο σεφ Γιώργος Παλησίδης, ο οποίος, επίσης, συμμετείχε στη Συνάντηση.

 Φεστιβάλ ΓαστρονομίαςΟι ενδιαφερόμενοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες από κάθε περιοχή του Ν. Σερρών, έλυσαν κάθε απορία τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, υποσχόμενοι να ετοιμάσουν μία πλούσια γκάμα από εδέσματα που θα ενθουσιάσουν με την ποιότητα των υλικών, την τέχνη παρασκευής τους και την ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνισή τους τόσο την κριτική επιτροπή των σεφ όσο και το κοινό και τους επισκέπτες της SEREXPO.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.