Κοινωφελής Εργασία: Πότε προκηρύσσεται ο Β’ κύκλος για 30.000 ανέργους

129
Κοινωφελής Εργασία
- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς τα τέλη του μήνα Σεπτεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την κοινωφελή εργασία.

Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, αναμένεται να ξεκινήσει τη διαδικασία επικοινωνίας με τους φορείς, έτσι ώστε να καταγράφουν οι ανάγκες σε προσωπικό που καλύπτονται αυτή την στιγμή από την 4μηνη παράταση του Α’ κύκλου Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2019.

- Διαφήμιση -

Στέλεχος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι από τα αιτήματα των 122 φορέων, κυρίως δήμων και περιφερειών, θα εξαρτηθεί ο αριθμός των ωφελουμένων για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ωστόσο, οι θέσεις θα είναι σίγουρα 30.000, ενώ δεν αποκλείεται να είναι και περισσότερες, εφόσον προκύπτει από τα αιτήματα των Φορέων. Αναφορικά με τις ειδικότητες, εκείνες θα προκύψουν από την καταγραφή των αναγκών.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση εννέα (9) αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης, τα οποία είναι τα εξής:

1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.

2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.

3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.

4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

5. Ηλικία.

6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.

7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.