Αλέξανδρος Χρυσάφης: «Μεγάλη η ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μου»

426
Αλέξανδρος Χρυσάφης
- Διαφήμιση -

Στην κατάμεστη αίθουσα «Ορέστης» του ξενοδοχείου Ελπίδα Resort, ορκίστηκε χθες ο νέος Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, το νέο Δημοτικό συμβούλιο καθώς και τα Τοπικά Συμβούλια του Δήμου Σερρών.

Την ορκωμοσίας τέλεσε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος αφού τόνισε τις δυνατότητες και τις προοπτικές του Δήμου, εξέφρασε την διάθεση για μια γόνιμη συνεργασία. «Είμαι βέβαιος ότι είναι κοινή απόφασή σας να αγωνιστείτε για το καλό του δήμου. Ενός Δήμου που έχει δυνατότητες και προοπτικές. Η μητέρα εκκλησία σας περιβάλει με πολύ στοργή, αγάπη και εμπιστοσύνη. Και πάντοτε με διάθεση, σεβόμενη και τηρούσα τους διακριτούς ρόλους, να έχει μαζί σας μία γόνιμη συνεργασία.»

- Διαφήμιση -

Ο Αλέξανδρος Χρυσάφης κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε λόγο για συναισθήματα συγκίνησης, ευγνωμοσύνης και ευθύνης τα οποία τον διακατέχουν. Ενώ έδωσε μεγαλύτερη έμφαση στην ευθύνη απέναντι στους συνδημότες του που τον εμπιστεύτηκαν και ευθύνη για την το δύσκολο έργο που περιμένει την νέα Δημοτική αρχή.

«Ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου, απέναντι στις ελπίδες, στις προσδοκίες, τα όνειρα και τις ανάγκες τους. Ευθύνη απέναντι στην εμπιστοσύνη και στην αποδοχή που εισπράξαμε για όλα όσα εξ αρχής εκπέμψαμε.

Ευθύνη όπως μπορεί να την νιώθει ένα άνθρωπος όταν πρόκειται να αναλάβει τα ηνία του δήμου που αγαπάει, και στον οποίο μεγάλωσε, ανδρώθηκε, καταξιώθηκε και ζει αυτός και τα παιδιά του.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες δεν έχω την ψευδαίσθηση, ότι ο αγώνας που θα δώσουμε είναι εύκολος. Ξέρω ότι υπάρχει ανηφόρα. Η Ιθάκη μας, που δεν είναι άλλη από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και θεμάτων των Σερραίων πολιτών, είναι μακριά, και το ταξίδι γεμάτο σειρήνες και Κύκλωπες.

Γνωρίζω ότι στην διάρκεια αυτής της πορείας θα υπάρξουν αντιδράσεις και αντιστάσεις. Είμαι αποφασισμένος να τα αντιμετωπίσω όλα. Και κυρίως είμαι αποφασισμένος να υπηρετήσω ένα αξιακό σύστημα, που διδάχτηκα από τους γονείς μου, το οποίο δε υιοθετεί τη φράση ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αλλά είναι ένα αξιακό σύστημα που βασίζεται στην φιλοσοφία ότι «τα μέσα που χρησιμοποιείς δίνουν αξία στον σκοπό σου»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός αρμόδιος για την αλιευτική πολιτική κ. Φωτεινή Αραμπατζή, οι βουλευτές Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκουδήμος Κωνσταντίνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Μωυσίαδης, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά κ. Νότας, ο νέος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός ο Διοικητής του 10ου Συντάγματος ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών Εκπρόσωποι των Εργατικών και παραγωγικών φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.