Αμαζόνιος: Φλέγεται ο δασικός «πνεύμονας» της γης

356
Αμαζόνιος
- Διαφήμιση -

Η τραγικότερη οικολογική καταστροφή.

Χωρίς προηγούμενο είναι η περιβαλλοντική τραγωδία στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου με περισσότερες από 74.000 φωτιές να καίνε από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα.

- Διαφήμιση -

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου είναι πλούσιο σε βιοποικιλότητα και φυσικούς πόρους, έχει έκταση 5,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα και θεωρείται από τους επιστήμονες ως το σημαντικότερο δάσος, όχι μόνο για τους ντόπιους κατοίκους και τις κοινότητες των αυτοχθόνων, αλλά και για τη συνολική εύρυθμη εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του πλανήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Βραζιλίας (INPE), η χώρα αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κύμα πυρκαγιών της τελευταίας πενταετίας, ενώ σε σχέση με το 2018, οι δορυφόροι έχουν καταγράψει αύξηση 84% στον αριθμό τους.

Ο καπνός από τις πυρκαγιές έφτασε μέχρι το Σάο Πάολο, που βρίσκεται περίπου 2.700 χιλιόμετρα μακριά, προκαλώντας ακόμη black out στην πόλη, ενώ επί μέρες, φλέγονται απέραντες εκτάσεις στις πολιτείες του Άκρε, της Ροντόνια, του Μάτο Γκρόσο και του Μάτο Γκρόσο ντο Σουλ, φθάνοντας έως την τριπλή μεθόριο της Βραζιλίας, με τη Βολιβία και την Παραγουάη.

Οι φωτιές έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο σύννεφο τέφρας, που καλύπτει τον ουρανό του Σάο Πάολο.

Με tweet της, η WWF θέτει ένα απλό ερώτημα σε όλους και όλες μας ανεξαιρέτως:

Γιατί δεν υπάρχει η αντίστοιχη κινητοποίηση με αυτήν της Παναγίας των Παρισίων;

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.