Πως θα διενεργούνται από φέτος οι έλεγχοι στους επιτηδευματίες

247
ελέγχων
- Διαφήμιση -

Τα «ηλεκτρονικά» βιβλία έρχονται στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς, αλλά ήδη οι ελεγκτές είναι «διαβασμένοι» όταν καλούν φορολογούμενους «δια υπόθεσίν τους» στην εφορία. Πριν ξεκινήσουν μάλιστα τον έλεγχο, ερευνούν ακόμα και στο διαδίκτυο για την λήψη περαιτέρω πληροφοριών αναφορικά με την ηλεκτρονική δραστηριοποίηση του ελεγχόμενου προσώπου.

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κυρίου Γιώργου Πιτσιλή, με την οποία καθορίζονται τα βήματα και τα κριτήρια, βάσει των οποίων οι επιτηδευματίες θα ελεγχθούν εφέτος για τις χρήσεις 2014-2019, προσκομίζοντας τα απλογραφικά (χειρόγραφα ή μηχανογραφημένα) βιβλία εσόδων-εξόδων (πρώην β’ Κατηγορίας) τα οποία τηρούν στα λογιστήριά τους.

- Διαφήμιση -

Από τη στιγμή που ξεκινά ο έλεγχος, οι εφοριακοί θα εξετάζουν τα δεδομένα τουλάχιστον ενός μηνός, για να βρουν παραβάσεις του Κώδικα στις καταχωρήσεις και τις αθροίσεις των βιβλίων, την εκπτώσεις δαπανών από το Εισόδημα και τον ΦΠΑ, την απόδοση Φόρων Μισθωτών Υπηρεσιών κλπ.

Ειδικά για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, μεταξύ άλλων, ερευνώνται και στοιχεία όπως ο αριθμός των μελών/φίλων, σχολίων πελατών, κριτικών κ.λπ. στην ιστοσελίδα της επιχείρησης -ή ενδεχομένως και στο facebook και άλλες πλατφόρμες συναλλαγών, δικτύωσης, σύγκρισης τιμών…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.