Παρακινήστε το προσωπικό χωρίς χρηματική ανταμοιβή – Η Θεωρία της προσδοκίας

86
Ανταγωνιστικό
- Διαφήμιση -

Κάθε οργανισμός, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, αλλά κυρίως οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, οφείλουν να αντιλαμβάνονται την αξία του ανθρώπινου κεφαλαίου και να επενδύουν σε αυτό συστηματικά.

Στην χώρα μας, την τελευταία 10 ετία της κρίσης και της υψηλής ανεργίας, η εργασιακή νομοθεσία άλλαξε ουσιαστικά προς όφελος των εργοδοτών και ήταν μία μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς να προσελκύσουν εύκολα και δίνοντας απλώς τις τυπικές αμοιβές, τους καλύτερους και πλέον εξειδικευμένους εργαζομένους. Για τον λόγο αυτό, η προσέλκυση, επιλογή και πρόσληψη σχεδόν κάθε ειδικότητας, ήταν και εξακολουθεί να είναι, μία εύκολη υπόθεση.

- Διαφήμιση -

Όταν μία επιχείρηση ξεπερνάει τα όρια της αυτοαπασχόλησης, ήδη από τον πρώτο εργαζόμενο που αποκτά, πρέπει να συμπεριλάβει στην φιλοσοφία και κουλτούρα της τον τρόπο που θα τον κάνει να είναι κομμάτι των βασικών της στόχων. Αναμφίβολα η τελική επιδίωξη – στόχος είναι η μέγιστη κερδοφορία, όμως η διαδρομή μέχρι εκεί περιλαμβάνει πολλά ειδικότερα θέματα. Θεμελιώδους σημασίας είναι το προσωπικό, που πρέπει να είναι τόσο όσο χρειαζόμαστε, χωρίς υπερβολές, πλήρως καταρτισμένο και εξειδικευμένο, να έχει την ελευθερία να εργάζεται δημιουργικά, δίχως ιδιαίτερη επίβλεψη, άρα αφοσιωμένο και ενεργητικό.

Οπωσδήποτε οι χρηματικές ανταμοιβές και τα bonus επιδόσεων είναι πρόκληση για να επιτύχουν οι εργαζόμενοι περισσότερα από τα αναμενόμενα και να τα ξεπεράσουν. Όταν όμως αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, υπάρχουν εναλλακτικές…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.