Μόνιμο σύστημα ρύθμισης χρεών μετά τις 120 δόσεις

99
- Διαφήμιση -

Ένα νέο πάγιο σύστημα ρύθμισης χρεών προς την εφορία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να το θέσει σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, μόλις κλείσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις.

Θα περιλαμβάνει διατάξεις μόνιμης ισχύος, ώστε να μη χρειάζονται κάθε τόσο έκτακτες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων από διογκούμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

- Διαφήμιση -

Πριν διαμορφωθεί το νέο σύστημα, θα προηγηθεί συνεννόηση με τους Θεσμούς, στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης ενισχυμένης εποπτείας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν αναμένεται να προβάλουν αντιρρήσεις, καθώς είναι προφανής η οικονομική και δημοσιονομική σκοπιμότητα μιάς πάγιας ρύθμισης.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο που έχει «στα σκαριά» το ΥΠΟΙΚ προβλέπεται ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές τους προς την Εφορία σε έως 24 μηνιαίες δόσεις – αντί των 12 που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.