Πώς μπορεί μια επιχείρηση να επιστρέψει στην κερδοφορία;

91
επιχείρηση κερδοφορία
- Διαφήμιση -

Στη νέα πραγματικότητα του παγκόσμιου επιχειρείν, παρατηρούμε ότι εδραιώνεται, όλο και πιο πολύ, η κουλτούρα εκείνη που απαιτεί να δίνεται, σε εταιρίες που εμφανίζουν οικονομικά προβλήματα και λειτουργικές ζημιές, κάθε ευκαιρία για να αναδιοργανωθούν και να επανέλθουν στην κερδοφορία.

Η τάση αυτή εμφανίζεται τόσο στη νομοθεσία, με την «προστασία» των υπό πτώχευση εταιριών για κάποιο χρονικό διάστημα, όσο και στις πρακτικές των μεγάλων πιστοδοτικών οργανισμών, όπου αντί της ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων των προβληματικών εταιριών ή την πώλησή τους, προτιμούν την εκπόνηση σχεδίων αναδιοργάνωσης, σχεδόν πάντα με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων επιχειρήσεων.

- Διαφήμιση -

Κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, δεν πρέπει να φτάνει στις ζημιές για να αναρωτηθεί τι απαιτείται τελικά να αλλάξει ώστε να επιτύχει κέρδη. Αντίθετα, η αναζήτηση κάθε λειτουργίας της επιχείρησης που επιφέρει κόστη χωρίς ωφέλεια, πρέπει να είναι καθημερινή. Ο τρόπος είναι εύκολος, αρκεί οι επιχειρηματίες και τα στελέχη να αντιλαμβάνονται και να καταγράφουν τα κόστη που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.