Άψογη η διοργάνωση του τουρνουά τένις στις Σέρρες

313
τένις
- Διαφήμιση -

Μετά την ανάθεση του Open Τριεθνούς Πρωταθλήματος από την ΕΦΟΑ στον Σύλλογο Αντισφαίρισης Σερρών, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι βάσεις για την διοργάνωση ενός τουρνουά juniors, υψηλών προδιαγραφών.

Πρόκειται για έναν νέο και καινοτόμο θεσμό (tennis camp προετοιμασίας και τουρνουά τένις με τη συμμετοχή ξένων αθλητών) ο οποίος αναδεικνύει συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως ισχυρός ανταγωνισμός, κίνητρα, υψηλό επίπεδο αγώνων, χαμηλή οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

- Διαφήμιση -

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά
α) η συμμετοχή των ξένων αθλητών (Βουλγαρία, Αλβανία, Π.Γ.Δ.Μ.),
β) το επίπεδο των ξένων αθλητών (σε δύο κατηγορίες Κ12 και Κ16 πρώτευσαν) και
γ) η χαμηλή οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.

τένιςΣτο συγκεκριμένο τουρνουά, συμμετείχαν 11 ξένοι αθλητές από Βουλγαρία, Σκόπια, Αλβανία και 123 αθλητές ηλικίας από 9 έως 16 ετών από συλλόγους τένις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Έδεσσα, Κατερίνη, Κιλκίς, Λιτόχωρο, Λαγκαδάς, Γιαννιτσά, Κουφάλια, Ορεστιάδα, Καβάλα και φυσικά Σέρρες).

Ο Σ.Α. Σερρών μέσα στο πλαίσιο του National Squad of ITF, καλύπτει την διαμονή των ξένων αθλητών (δύο αγόρια και δύο κορίτσια και τον συνοδό προπονητή) πράγμα το οποίο διευκολύνει τους βαλκάνιους συλλόγους τένις να συμμετάσχουν και να δημιουργήσουν αγωνιστικό κίνητρο.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών και η διοίκηση του ευχαριστούν την ΕΦΟΑ για την εμπιστοσύνη που δείχνει στον σύλλογο και την ανάθεση του τουρνουά, το ξενοδοχείο Elpida Resort and Spa και τον ιδιοκτήτη, Χρ. Κωνσταντινίδη για την άψογη φιλοξενία και τις διευκολύνσεις που παρείχε και τον κύριο Καλαποδά Στέλιο για την παραχώρηση του γηπέδου.

Στο αγωνιστικό και τεχνικό μέρος συμμετείχαν οι προπονητές, Σορφανές Κώστας, Καλαποδά Φράνσις, Μπαλαξής Άγγελος, Τζήμκας Γεώργιος και Μούρτζιος Χρήστος, επιδιαιτητής των αγώνων Πατρίκιος Νικόλαος και εκ μέρους της ΕΦΟΑ ο κος Αθαναηλίδης Γιάννης.

Chompanov Hristo – Προπονητής Bulgaria: «Ένας εξαιρετικός θεσμός που δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης του τένις και του επιπέδου των αθλητών, προτιμούμε να αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα γιατί είναι επιπλέον κίνητρο για μας.»

Zoran – YUG tennis club Skopja: «Το επίπεδο των αθλητών, η φιλοξενία και η συμπεριφορά των διοργανωτών μας παρακινούν να συμμετέχουμε σ’ αυτά τα τουρνουά γιατί για μας είναι δύσκολο λόγω οικονομικών δεδομένων να συμμετέχουμε στο εξωτερικό, η Ελλάδα προσφέρεται ιδανικά.»

Σορφανές Κώστας – Προπονητής Σ.Α.Σερρών: «Το επίπεδο των αθλητών ήταν πολύ υψηλό και οι αγώνες του τουρνουά ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και αμφίρροποι.»

Γραμματόπουλος Άρης – Πρόεδρος ΣΑ Σερρών: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία για τους συλλόγους της Μακεδονίας να αξιοποιήσουν την γειτνίαση με τα Βαλκάνια και να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες οι αθλητές. Ήδη ετοιμαζόμαστε για την διοργάνωση του 2020 η οποία θα έχει καινούργιες συμμετοχές και πολλές εκπλήξεις.»

Αθαναηλίδης Γιάννης – Έφορος Αγωνιστικού: «Η ανάπτυξη του τένις περιφερειακά δημιουργεί τις στέρεες βάσεις για το ελληνικό τένις, υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πρέπει να δημιουργούμε συνθήκες –ανίχνευσης, προπόνησης και αγωνιστικού κινήτρου (όπως τα τριεθνή τουρνουά τένις) να συμμετέχουν οι αθλητές μας σε υψηλό επίπεδο με χαμηλή οικονομική επιβάρυνση.»

Να σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του τουρνουά οι παρευρισκόμενοι (αθλητές, γονείς, προπονητές κλπ) ενημερώθηκαν για το έργο Best Water Use (BEST U) το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A « Cooperation Programme GREECE – BULGARIA 2014-2020» και αποσκοπεί στη βελτίωση της διαχείρισης των υδάτων, με κύρια προτεραιότητα την προώθηση καινοτόμων τεχνολογιών για τη βελτίωση της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποτελεσματικής χρήσης των υδάτινων πόρων και της προστασίας του εδάφους.

Ενημερωθείτε για το Σύλλογο αντισφαίρισης Σερρών ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.