Οι 12+5 αλλαγές στη φορολογία το 2019 και το 2020

136
αλλαγές φορολογία
- Διαφήμιση -

Δεκαεπτά αλλαγές στη φορολογία, που μειώνουν τη φορολογική επιβάρυνση φυσικών και νομικών προσώπων και των ακινήτων, αλλά και διευκολύνουν τις συναλλαγές με τη φορολογική διοίκηση και θα εφαρμοστούν σταδιακά από το 2019 και το 2020, αποφάσισε να προωθήσει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή η νέα κυβέρνηση.

Η πρόθεσή της αυτή προαναγγέλθηκε ήδη από προχθές μέσω επίσημων δηλώσεων του οικονομικού επιτελείου της, αλλά και με ανεπίσημες διαβεβαιώσεις στελεχών της ότι θα επιδιωχθεί εντός του θέρους να κατατεθεί στη Βουλή και να ψηφιστεί φορολογικό νομοσχέδιο με το οποίο θα υλοποιείται ένα μεγάλο μέρος από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγές στο φορολογικό (Άμεσες προτεραιότητες με χρονοδιαγράμματα υλοποίησης καθορίστηκαν για όλα τα υπουργεία, οι οποίες δημοσιεύονται στις σελίδες 4-5).

- Διαφήμιση -

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή εισήγησή του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε τον σχεδιασμό αυτό, δηλώνοντας ότι το δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψήφισης των προγραμματικών δηλώσεων, δηλαδή περί τα τέλη Ιουλίου, θα είναι το φορολογικό, στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις για διευκολύνσεις προς τα νοικοκυριά για την αποπληρωμή των οφειλών τους και για μειώσεις φορολογικών συντελεστών, τις οποίες υποσχέθηκε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα.

Ειδικότερα, τα φορολογικά μέτρα τα οποία προτίθεται να νομοθετήσει άμεσα η νέα κυβέρνηση, όπως αυτά αναφέρονται στον φάκελο προτεραιοτήτων τον οποίο κοινοποίησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αλλά και με βάση πληροφορίες που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.