Ποταμοδιάσχιση στη Νέδα και βουτιές στους καταρράκτες: είστε έτοιμοι;

Νέδα
- Διαφήμιση -

Η Νέδα, ένας ποταμός με θηλυκό όνομα, οριοθετεί τα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας και αποτελεί έναν ακόμη “θησαυρό” φυσικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο.
Το ποτάμι πηγάζει στα ορεινά των δυο νομών πολύ κοντά στην Ανδρίτσαινα και εκβάλλει στο Ιόνιο στις εκτεταμένες αμμουδιές του Κυπαρισσιακού κόλπου, κοντά στο χωριό Ελαία.

Στο πέρασμά της η Νέδα διασχίζει ένα πανέμορφο φαράγγι μήκους 32χλμ. με στενά περάσματα και σημεία με καταρράκτες όπου σχηματίζονται μικρές φυσικές λίμνες.

- Διαφήμιση -

Στις 21 Ιουλίου έρχεται το ultimate river trek με τους Active Sundays που περιλαμβάνει πεζοπορία στο «θηλυκό» ποτάμι της Ελλάδας και βουτιές στους εντυπωσιακούς του καταρράκτες, για τους πιο «παιχνιδιάρηδες».

Ένας επίγειος παράδεισος είναι ο προορισμός της επόμενης καλοκαιρινής περιπέτειας των Active Sundays και δεν είναι άλλη από τη Νέδα, ένα από τα λιγοστά ποτάμια στην Ελλάδα με θηλυκό όνομα, που μας καλεί να την εξερευνήσουμε σε ακόμα μια ξεχωριστή και Active περιπέτεια.

Η ποταμοδιάσχιση της Νέδας αποτελεί μια μοναδική εμπειρία σε αυτή την ανεξερεύνητη μέχρι πρόσφατα γωνιά της ελληνικής φύσης. Οι συνεχείς εναλλαγές του τοπίου, η πλούσια βλάστηση, οι τεράστιες ποταμίσιες πέτρες μέσα στα ανοιχτοπράσινα νερά κι οι επιβλητικοί βράχοι κάνουν το πέρασμά της αληθινή πρόκληση και απόλαυση συνάμα

Κι αν η εμπειρία της ποταμοδιάσχισης σας αγχώνει, μπορείτε να την προσπεράσετε και να απολαύσετε μπάνιο στους υπέροχους καταρράκτες της.

Info
ActiveRiverTrek στη Νέδα

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.