Καταδικαστική η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για το φόρο στο τσίπουρο και το σαθρό καθεστώς των διήμερων

145
Τσίπουρο
- Διαφήμιση -

Καταδικαστική είναι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που εκδόθηκε πριν από λίγη ώρα υπογραμμίζοντας ότι η χώρα μας κινείται εκτός των κοινοτικών κανόνων τόσο με την έκπτωση φόρου (50%) την οποία έχει υιοθετήσει στο εμφιαλωμένο τσίπουρο, όσο και με το καθεστώς των διήμερων το οποίο εφαρμόζει εδώ και χρόνια για το χύμα τσίπουρο.

Μετά από την απόφαση αυτή η οποία αναλύεται σε 79 παραγράφους και για την οποία θα έχουν τις επόμενες ώρες αναλυτικό ρεπορτάζ το Agronews και η Agrenda, η χώρα μας υποχρεώνεται να αλλάξει πλεύση και να ισοσταθμίσει το φόρο στο τσίπουρο με τη φορολογία που εφαρμόζεται στα υπόλοιπα αποστάγματα, με εξαίρεση ως γνωστόν το ούζο, το οποίο υπόκειται σε ειδικό καθεστώς.

- Διαφήμιση -

Υπενθυμίζεται ότι ο φόρος που εφαρμόζεται σήμερα στο εμφιαλωμένο τσίπουρο ανέρχεται στα 12,10 ευρώ για κάθε λίτρο άνυδρης αλκοόλης, που σημαίνει ότι στο μπουκάλι των 700 ml o φόρος περιορίζονταν στα 7,5 λεπτά αντί των 11 λεπτών περίπου που…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.