Χωρίς επίσημη τελετή η παράδοση – παραλαβή στο ΥΜΑΘ

259
- Διαφήμιση -

Χωρίς επίσημη τελετή, λόγω της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τη Χαλκιδική, πραγματοποιήθηκε η παράδοση- παραλαβή στο υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας – Θράκης.

Για λίγα λεπτά, ο νέος υπουργός Θεόδωρος Καράογλου είχε προσωπική συνάντηση με την προκάτοχό του, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Θεοδωρικάκος και ο κ. Καράογλου έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τη Χαλκιδική, όπου βρίσκονται από τα ξημερώματα προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στη Χαλκιδική, ενώ ενημέρωσαν και την Ελευθερία Χατζηγεωργίου για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

«Σε μία δύσκολη μέρα που θρηνούμε έξι αθώα θύματα, έξι άνθρωποι που πήγαν για διακοπές και δυστυχώ έχασαν την ζωή τους από την θεομηνία δεν ήταν δυνατό να κάνουμε επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Η σχετική τελετή ακυρώθηκε.

Βρισκόμαστε όμως εδώ, από σήμερα ξεκινάμε δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε να πάει ο τόπος μπροστά και να αντιμετωπίσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών τον κ. Θεοδωρικάκο έτσι ώστε να συμβάλουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει. Ζητώ συνεργασία από όλους.

Στη ζωή μου έχω μάθει να συνεργάζομαι, είμαι ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, μετριοπαθής και συνεργάσιμος. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και πάλι, μαζί με τους συνεργάτες του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, μερικοί από τους οποίους είναι ήδη εκεί. Βεβαίως θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε σε δηλώσεις του, σε δημοσιογράφους ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών, Μακεοδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

Για δύσκολη μέρα για τη Χαλκιδική και τη βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο από την πλευρά του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος. «Έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές και προβλήματα σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής. Δυστυχώς έχουν χαθεί και συνάνθρωποι μας από την απίστευτη καταστροφή χθες τη νύχτα.

Είμαστε εκεί από τα ξημερώματα με τον κύριο Καράογλου και τους υπουργούς Υποδομών, κύριο Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη, κύριο Χρυσοχοΐδη σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους και με τις υπηρεσίες της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον κ. Τζιτζικώστα για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Για το λόγο αυτό η σημερινή διαδικασία γίνεται τελείως τυπικά, για να μπορέσει ο κύριος Καραογλου να ξεκινήσει τη δουλειά. Τις υπόλοιπες ημέρες θα έχουμε το περιθώριο να μιλήσουμε για τα περαιτέρω ζητήματα» υπογράμμισε ο ίδιος.

«Η διαδικασία εδώ δεν μπορεί να είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Θρηνούμε έξι θύματα και η κατάσταση στη Χαλκιδική είναι ακόμη δύσκολη. Ενημερώθηκα και εγώ από τον κ. Καράογλου και τον κ. Θεοδωρικάκο για το τι συμβαίνει στη Χαλκιδική. Θα έχω την δυνατότητα να ενημερώσω και τις επόμενες ημέρες τον κ. Καράογλου για το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης» τόνισε τέλος η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.