Το Τσερνόμπιλ αποκτά «πράσινο διάδρομο» για τους τουρίστες

104
Τσερνόμπιλ
- Διαφήμιση -

Έναν «πράσινο διάδρομο» στη ζώνη ασφαλείας γύρω από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ δημιουργεί η Ουκρανία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα, με το οποίο αίρονται ορισμένες απαγορεύσεις σχετικά με τις επισκέψεις των τουριστών στον χώρο, μετά την πυρηνική καταστροφή της 26ης Απριλίου 1986.

- Διαφήμιση -

Την απόφαση του αυτή ο Ουκρανός πρόεδρος κοινοποίησε με ανάρτηση του στο Twitter. «Πρέπει να δείξουμε το Τσερνόμπιλ στον κόσμο. Στους επιστήμονες, στους οικολόγους, στους ιστορικούς, στους τουρίστες. Δυστυχώς, η νεκρή ζώνη μέχρι σήμερα είναι σύμβολο της διαφθοράς- αστυνομικοί δωροδοκούνται από τους τουρίστες, παράνομα εξάγονται (από την περιοχή) μεταλλικά αντικείμενα και χρησιμοποιούνται οι φυσικοί πόροι», γράφει ο Ζελένσκι στην ανάρτηση του και προσθέτει ότι «όλα αυτά θα σταματήσουν και η νεκρή ζώνη θα μετατραπεί σ’ ένα σημείο ανάπτυξης της νέας Ουκρανίας».

Το Τσερνόμπιλ επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη μίνι σειρά του HBO, που αφηγείται τα γεγονότα του 1986, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το ενδιαφέρον των τουριστών να επισκεφθούν την περιοχή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.