Είναι ρομπότ, ονομάζεται PepperEscu και είναι μεσίτης!

51
PepperEscu
- Διαφήμιση -

Το όνομά του είναι PepperEscu και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται στην μεσιτική εταιρεία CBRE.

Η CBRE είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές μεσιτικές εταιρείες και ο PepperEscu συνεργάζεται με 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες και παράλληλα… νοιάζεται και για τη δική του επαγγελματική καριέρα.

- Διαφήμιση -

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Ρουμανία, θα πιάσουν… δουλειά και άλλα τέτοια ρομπότ τα οποία θα εξυπηρετούν και άλλους επισκέπτες και πελάτες της πολυεθνικής, ενώ ο PepperEscu πάει για άλλα… μεγαλεία καθώς ήταν ομιλητής και σε συνέδριο ακινήτων με 300 συμμετέχοντες!

«Είναι ένα πολυσύνθετο ρομπότ, αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει τα χέρια, το κεφάλι και το σώμα του, ενώ έχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων» δηλώνει η Άννα Μαρία Στάνκου από την εταιρία Bucharest Robots, μία από τις startup που δραστηριοποιούνται στον χώρο, ενώ ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της CBRE Ρουμανία, Αλεξάντρερ Μπότζου επισημαίνει πως «ο PepperEscu μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να παρέχει πληροφορίες για το κτήριο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν».

Η ανάπτυξη των ρομπότ στη Ρουμανία δεν σταματά στις πολυεθνικές εταιρίες όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ήδη υπάρχουν εταιρίες startup που προσφέρουν ρομπότ για επιχειρήσεις, όπως το το Ε-5CU, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε πολυσύχναστους χώρους, βοηθώντας τους πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις και δείχνοντας προωθητικό υλικό. Μάλιστα «θυμάται» και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του…

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.