Αποζημίωση εκλογών: 130 μεικτά οι υπάλληλοι Δήμων – 2.400 του ΥΠΕΣ

158
Αποζημίωση
- Διαφήμιση -

Η λαϊκή ρήση “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” επαναλήφθηκε και για αυτές τις εκλογές, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Εσωτερικών–Οικονομικών που εκδόθηκε την 28η Ιουνίου (Φ.Ε.Κ. Β’ 2641/28.6.2019) και καθόρισε την εκλογική αποζημίωση των ειδικών εκλογικών συνεργείων για τις βουλευτικές εκλογές.

Αρκεί να αναφερθεί πως τη στιγμή που το Υπουργείο καθόρισε, μεταξύ άλλων, για πλήθος δικών του υπαλλήλων αποζημίωση 2.400 ευρώ, την ίδια στιγμή όρισε πως οι υπάλληλοι των Δήμων θα λάβουν 130 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Να σημειωθεί πως τα 130 είναι μεικτά, καθώς οι Υπουργοί υπογράφουν πως η αποζημίωση “υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και σε φορολογία εισοδήματος”.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι λαμβάνουν μάλιστα και αυτή τη φορά την ασυγκρίτως χαμηλότερη αποζημίωση από τους υπαλλήλους όλων των Φορέων της Κ.Υ.Α.
Π.χ. ο κανόνας είναι τα 1.800 ευρώ, με ειδικές προβλέψεις 1.750 για τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Δ/νσεων Ιθαγένειας του ΥΠΕΣ, 1.750 για τους υπαλλήλους των Περιφερειών, 800 των υπαλλήλων της υπηρεσίας του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, 310 των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Συνολικά, η δαπάνη που προκαλείται για την καταβολή του αποκαλούμενου “εκλογικού επιδόματος” (της εκλογικής αποζημίωσης των ειδικών εκλογικών συνεργείων κατά το τυπικότερο), ανέρχεται σε 9.995.220 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο σκηνικό επαναλήφθηκε στις εκλογές του Μαΐου, όταν το ποσό για τους υπαλλήλους των Δήμων είχε οριστεί στα 275 μεικτά, με εκείνο υπαλλήλων του ΥΠΕΣ να ανέρχεται στα 4.350, όπως έχετε αναλυτικά διαβάσει στον AIRETO.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι με άλλη Κ.Υ.Α., που προηγήθηκε κατά μία ημέρα (Φ.Ε.Κ. Β’ 2591/27.6.2019) έγινε η συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων.
Στους αναλυτικούς Πίνακές της μπορείτε να δείτε, μεταξύ άλλων, το μέγιστο αριθμό απασχολούμενων υπαλλήλων σε κάθε Δήμο και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Χώρας.

Σε αυτή ορίζεται πως η προσφερόμενη πρόσθετη εκλογική εργασία βεβαιώνεται: α) για το προσωπικό των εκλογικών συνεργείων των Περιφερειών από τον οικείο Περιφερειάρχη, β) για το προσωπικό των εκλογικών συνεργείων των Δήμων από τον οικείο Δήμαρχο.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.