Αν. Χατζηβασιλείου: “Ενισχύουμε τα Δημόσια Νοσοκομεία”

162
Χατζηβασιλείου
- Διαφήμιση -

Το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών επισκέφτηκε την Παρασκευή ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, συνοδευόμενος από τον ιατρό και νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Σύμβουλο Δημήτρη Μπαλαξή.

Εκεί είχε αρχικά συνάντηση με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Αθανάσιο Ματάκο, με τον οποίο είχαν μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του νοσοκομείου και τις ανάγκες που υπάρχουν.

- Διαφήμιση -

Ακολούθως ο κ. Χατζηβασιλείου συνάντησε εργαζομένους και συνομίλησε μαζί τους, συγχαίροντάς τους για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο λειτούργημά τους και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες.

«Γνωρίζω πολύ καλά πως η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία δεν είναι αυτή που θα έπρεπε. Οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και τα πενιχρά μέσα καθιστούν το έργο σας εξαιρετικά δύσκολο. Γι’ αυτό το λόγο σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ,που παρά τις δυσμενείς συνθήκες δίνετε έναν καθημερινό αγώνα πάντα με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους ασθενείς» τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής.

Επιπλέον ο κ. Χατζηβασιλείου εξέφρασε την απορία του για την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Σερρών, το οποίο λαμβάνει τα μισά χρήματα σε σχέση με μικρότερα γειτονικά νοσοκομεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Διερωτώμαι για ποιο λόγο το Νοσοκομείο Σερρών λαμβάνει ως χρηματοδότηση μόνο το ποσό των 11.000.000 το χρόνο την ίδια ώρα που το Νοσοκομείο π.χ. της Καβάλας παίρνει το διπλάσιο ποσό ενώ εξυπηρετεί λιγότερους κατοίκους.

Λυπάμαι γιατί η προφανής απάντηση είναι ότι η κυβέρνηση επιλέγει να δίνει περισσότερα εκεί, όπου υπάρχουν και περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές. Σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι η υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ ενδίδει στις πιέσεις των τοπικών αρχόντων και κατηγοριοποιεί τα νοσοκομεία βάσει κομματικών κριτηρίων.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει τη δημόσια υγεία με συγκεκριμένα μέτρα και βάζει τέλος σε όλα τα «κακώς κείμενα». Γιατί στη Ν.Δ. δεν παίζουμε με την υγεία των πολιτών».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.