106η επέτειος απελευθέρωσης των Σερρών – Βίντεο

επέτειος
- Διαφήμιση -

Με την πρέπουσα λαμπρότητα οι Σερραίοι τίμησαν σήμερα την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Τίμησαν τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων τους που θυσιάστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα το αγαθό της ελευθερίας.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. κ. Θεολόγος και παρέστη ολόκληρος ο ιερός Κλήρος της πόλης.

- Διαφήμιση -

Τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Σερρών τίμησε από νωρίς το πρωί με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Το «παρών» έδωσε σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την κ. Κατσαρίδου Ελένη, Φιλόλογο του 1ου Λυκείου Σερρών.

Στην συνέχεια μετέβησαν στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν στεφάνια. Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ολοκληρώθηκε η τελετή.

Οι επετειακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των σπουδαστών, μαθητών, οδηγών, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων ,Πολιτιστικών Συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρατεταμένο και δυνατό ήταν το χειροκρότημα κατά τη διάρκεια της διέλευσης τμημάτων του στρατού αλλά και των απογόνων Μακεδονομάχων.

Μετά την παρέλαση δόθηκε δεξίωση προς τιμή του Λαού και των Αρχών στο Δημαρχείο Σερρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.