ΣΒΑΚ – Ολοκληρώθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση

98
ΣΒΑΚ
- Διαφήμιση -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε ο Δήμος Σερρών στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ με σκοπό την καταγραφή απόψεων φορέων και πολιτών με στόχο τον εντοπισμό προβλημάτων κινητικότητας, καθώς και τη συζήτηση για την ανάπτυξη ενός κοινού οράματος για την κινητικότητα.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι του υπό διαμόρφωση δικτύου φορέων που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ η εκδήλωση ήταν ανοιχτή για το κοινό.

- Διαφήμιση -

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σερρών, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, εκπρόσωπος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Σερρών, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Σερρών, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, εκπρόσωπος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, εκπρόσωπος του Διεθνούς Πανεπιστημίου, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών/ Υποδιεύθυνση Τεχνικών έργων, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Ν. Σερρών, ο πρόεδρος του ΚΤΕΑΛ Σερρών, εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Σερρών, διαχειριστές οργανωμένων χώρων στάθμευσης, μέλη της διατμηματικής και διεπιστημονικής ομάδας εργασίας ΣΒΑΚ, μέλη της ομάδας μελέτης του Αναδόχου, καθώς και πολίτες.

Αρχικά η επιβλέπουσα του ΣΒΑΚ Δρ. Φωτεινή Μίκικη, υπάλληλος του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού & Συγκοινωνίας, εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στην έννοια των ΣΒΑΚ και τους ανέλυσε την αξία των συμμετοχικών διαδικασιών που αυτά προάγουν, ενώ έδωσε έμφαση στο σκοπό και τη σημασία της σημερινής εκδήλωσης.

Στη συνέχεια η Προϊσταμένη του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού κ.Μαδεμλή Ελένη παρουσίασε τη διαδικασία που ακολούθησε ο Δήμος έως ότου ξεκινήσει η εκπόνηση του ΣΒΑΚ, η οποία αποτελεί “συμμόρφωση” στις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των μελών της ομάδας μελέτης, οι οποίοι ανέλυσαν διεξοδικά τις βασικές έννοιες των ΣΒΑΚ, τους στόχους και τα οφέλη και παρουσίασαν τα στάδια εκπόνησης του ΣΒΑΚ Σερρών.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι κατέγραψαν σε ειδικό έντυπο τις δικές τους σκέψεις, το «όραμα» για το πως επιθυμούν να είναι η πόλη των Σερρών σε 10 χρόνια.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.